Голова Верховної Ради України Андрій Парубій в інтерв’ю телеканалу «РАДА» у п’ятницю зазначив, що сценарій дочасних виборів «накидається нам ззовні для того, аби дестабілізувати ситуацію в нашій країні». «Я переконаний, що сьогодні Кремль кидає на дестабілізацію в нашій країні не менше коштів, як на агресію, як на фронт», - підкреслив він.

А.Парубій повідомив про результати переговорів з Елмаром Броком, Головою Комітету у закордонних справах Європарламенту, який зазначив, що «цей парламент повинен повністю відпрацювати свій термін, і не повинно бути дострокових виборів». «Звичайно, це теж питання і національної безпеки, - наголосив він. - Я переконаний, що ми повинні зробити все можливе, щоб не дозволити тому сценарію розгортатись, щоб не дозволити тому сценарію набувати розмахів. І фактично ця осінь і цей тиждень продемонстрували всю безпідставність тих закликів, всю безпідставність тих аргументів, що, мовляв, парламент треба розпускати, тому що парламент не здатний працювати».

На переконання Голови Верховної Ради, це той парламент, який не тільки продемонстрував високий рівень роботи і ухвалення рішень. «Це той парламент, який ухвалив бюджет переважною більшістю депутатів, який продемонстрував здатність об’єднуватись в моменти найбільшої відповідальності, розуміючи, що від того залежить майбутнє країни і доля держави», - наголосив він.

А.Парубій вбачає у словах європейських партнерів, які говорять про те, що не можна зупиняти реформи, що парламент і уряд мають працювати, «реформаторську логіку». «Бо коли починаються реформи, вони повинні мати час і простір для того, щоб вони могли бути завершені», - підкреслив він.

Голова Українського парламенту нагадав також, що в бюджетну ніч було ухвалено і Закон про вищу раду правосуддя. «Фактично ми зробили ще один важливий крок до продовження судової реформи, - сказав він і додав. - І європейські партнери знають, що будь-які дочасні вибори - це зупинка реформ і входження усієї країни у виборчу кампанію».

А.Парубій підкреслив, що європейці «глибоко усвідомлюють, який ризик для побудови нової України становлять дочасні вибори». «Вони дуже глибоко розуміють, наскільки планомірність і системність роботи влади є запорукою проведення реформ. А ці реформи відбуваються, і реформи дуже глобальні у всіх сферах: від оборони, енергетики, антикорупційної до судової реформи», - зазначив він.

Голова Парламенту України наголосив на очевидності «однакової оцінки з європейськими партнерами подій в Україні і цілковито однакового бачення того, що в час, коли країна переживає такі важкі випробування, єдність суспільства і влади повинні зберігатись».

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

28 березня 2024 15:56
28 березня 2024 15:26
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 09:30
26 березня 2024 13:30