Голова Верховної Ради України А.Парубій вважає, що «факт прийняття Державного бюджету країни є головним показником діяльності Верховної Ради України, діяльності всієї владної вертикалі в нашій державі». Про це він сказав в інтерв’ю телеканалу «РАДА» у п’ятницю. «Важко собі уявити, як можна в країні, яка веде війну проти російського агресора, увійти в новий рік без прийняття Держбюджету», - сказав А.Парубій.

Голова Верховної Ради зазначив, що цього року Парламент і Уряд поставили перед собою амбітну мету – ухвалити Бюджет за повною процедурою. «Ми пройшли всі питання, необхідні для прийняття бюджету за повною процедурою, як це передбачено Регламентом, проект Бюджету був вчасно поданий Урядом, відбулося перше читання, і після того був довгий, але продуктивний розгляд усіх законопроектів, які необхідні для прийняття Державного бюджету». А.Парубій наголосив, що «кожен з цих актів пройшли перше і друге читання, у деяких законів було по чотириста поправок, у деяких – менше, близько ста».

За словами А.Парубія, «були побоювання, що законопроекти можуть розбалансуватись, але ми йшли за повною процедурою і пройшли повне обговорення, розглянули усі поправки - результат продемонстрував, що цілий ряд ризикованих поправок, які  могли вплинути на якість законопроектів, були залом відхилені і не прийняті».

Голова Парламенту висловив переконання, що  велике і позитивне значення мало «дотримання процедур, щільна співпраця і комунікація між Верховною Радою і Урядом». «Тут комунікація і відповідальність були головним моментом», - сказав А.Парубій. Він уточнив, що «враховані пропозиції і побажання  фракцій, Уряду, громадських організацій,  експертного середовища».

«Важливим є і той факт, що по-суті ми в українському парламенті маємо проукраїнську-проєвропейську більшість. Бо багато фракцій, які навіть знаходяться в опозиції, активно увійшли до процесу обговорення бюджету і голосували за нього», - наголосив А.Парубій і констатував: «Фактично лише дві фракції - «Опозиційний блок» і фракція «Батьківщина» - не голосували за закон про бюджет».

«Усі інші політичні сили і депутати - в тій чи іншій мірі голосували і підтримали головний фінансовий документ країни, і це важливий показник, бо бюджет країни - це  справа усього Парламенту, який здатен об’єднати і фракції більшості, і фракції опозиції», - сказав А.Парубій, відзначивши окремо активну роботу парламентських Комітетів «не лише на рівні керівництва, а й на рівні депутатів».

«Той факт що бюджет отримав 274 голоси, говорить сам за себе: цей документ зумів об’єднати зал, цей документ зумів знайти підтримку у більшості фракцій парламенту», - наголосив А.Парубій.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00