Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман у четвер зустрівся з Головою Ради Міністрів Республіки Польща Евою Копач та Міністром закордонних справ Республіки Польща Гжегожем Схетиною.

Сторони обговорили питання щодо перебігу реформ в Україні та ситуацію, що склалася на Сході нашої держави.

Під час зустрічі з Головою Ради Міністрів Республіки Польща В.Гройсман подякував Польщі за підтримку реформ в Україні. Своєю чергою, пані Е.Копач відзначила прогрес України на шляху реформ і закликала зберігати їх динаміку.

Керівник Парламенту наголосив, що Російська Федерація не сприяє врегулюванні ситуації на Донбасі, а, навпаки, загострює її. В.Гройсман висловив переконання щодо необхідності посилення санкційного тиску на Росію у разі, якщо вона і надалі ігноруватиме виконання Мінських домовленостей.

Пані Е.Копач зазначила, що позиція Польщі щодо ситуації на Донбасі «очевидна і однозначна від самого початку конфлікту». При цьому Голова Ради Міністрів Республіки Польща підкреслила, що у рамках засідання Європейської Ради вона наголошувала на необхідності збереження санкцій щодо Російської Федерації.

Пані Е.Копач також поцікавилася очікуваннями України від Ризького саміту Східного партнерства. Голова Верховної Ради висловив сподівання, що Саміт стане доброю нагодою підтвердити підтримку євроінтеграційних перспектив України з боку Євросоюзу, а також підтримку перспективи лібералізації візового режиму для громадян нашої держави.

Під час зустрічі з Міністром закордонних справ Республіки Польща В.Гройсман високо оцінив доповідь пана Г.Схетини у польському Сеймі, присвячену завданням зовнішньої політики Польщі у 2015 році, зокрема, у частині надання Україні перспективи членства у ЄС; можливості спільного рішення ЄС щодо надання Україні військової допомоги у разі подальшої ескалації конфлікту на Донбасі; сприяння внутрішнім реформам, які імплементуються в Україні; підтвердження того, що суверенна, демократична, проєвропейська Україна є елементом національних інтересів Польщі.


Голова Верховної Ради також провів у четвер зустріч з представниками української громади у Польщі, під час якої наголосив, що відносини між двома державами «мають особливе місце сьогодні і в майбутньому». Він висловився за посилення використання інструментів народної дипломатії для поглиблення українсько-польських взаємин.

Як повідомлялося раніше, Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман 29-30 квітня перебуває з офіційним візитом у Республіці Польща.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51