Заступник Голови Верховної Ради України Олександр Зінченко 7 серпня зустрівся з членами парламентської Асоціації японсько-української дружби на чолі з Генеральним секретарем Асоціації Хакуо Янагісавою.

У ході зустрічі обговорені питання двостороннього співробітництва. Сторони відзначили позитивну динаміку в їх поглибленні.

О.Зінченко і Х.Янагісава поінформували один одного про хід проведення адміністративної реформи, співпрацю уряду і парламенту кожної країни, мотивацію і підвищення дієвості такої співпраці.

Сторони приділили багато уваги якості двосторонніх відносин в економічній та соціальних сферах, зокрема надання медичної допомоги і кредитування української економіки з боку Японії. О.Зінченко відзначив, що "для України є цінний досвід Японії, особливо в медичній сфері, у подоланні наслідків атомного бомбардування японських міст Хіросіма і Нагасакі". Він висловив впевненість у тому, що допомога, яку надають медичні фахівці Японії українським колегам, є неоціненною у подоланні наслідків Чорнобильської катастрофи. "Природно, - зазначив О.Зінченко, - що та робота, яку здійснюють медичні працівники, є плідною і результативною, а також має підгрунтя ментального плану у суспільствах двох країнах, оскільки обидві пережили найстрашніші екологічні катастрофи в історії людства".

Заступник Голови Верховної Ради висловив Х.Янагісаві співчуття з нагоди чергової річниці атомного бомбардування японських міст Хіросіма і Нагасакі, пам'ять жертв якого щорічно вшановується 6 серпня.

Під час зустрічі було наголошено на прискоренні українським парламентом роботи з ратифікації пропозицій, які надходять щодо кредитування, страхування кредитів, видачі гарантій уряду Японії. Сторони зазначили, що вирішення цих питань є надзвичайно важливим для подальшого двостороннього співробітництва.

Сторони висловили задоволення щодо зростання товарообігу між двома країнами, яке становить 20 відсотків. Водночас зазначалося, що рівень товарообігу для двох країн є низьким (загальна сума щорічного товарообігу складає близько 230 млн. дол.) з огляду на першість Японії у розвитку високих, новітніх та інформаційних технологій. Сторони домовилися про сприяння парламентів у поліпшенні торгівельних стосунків між двома країнами.

О.Зінченко висловився за прискорення створення міжпарламентської групи і відповідної двосторонньої комісії парламентів України і Японії, про що йшлося під час візиту Голови Верховної Ради України В.Литвина у травні цього року. В ході зустрічі обговорювалися деталі створення таких групи і комісії.

Сторони також висловилися за поглиблення двосторонніх стосунків між двома парламентами.

 
Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51