І.Геращенко поінформувала колег про результати візиту української делегації на чолі із Президентом України до Брюсселю 12-13 грудня ц.р. та наголосила на важливості прийнятих рішень українськими парламентаріями, які високо оцінили міжнародні партнери України. За її словами, завдяки підтримці Закону України «Про внесення зміни до статті 1 Закону України «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей» та запровадження воєнного стану, ЄС продовжив дію санкцій проти РФ.

«Під час зустрічей у Брюсселі, Президент України передав списки фсбшників та членів екіпажів російських кораблів, які брали участь в захопленні українських суден.  Ми переконані, що «Азовський пакет санкцій» буде прийнято ЄС після проходження усіх дебатів та необхідних процедур», - наголосила Перший заступник Голови Парламенту та додала, що «введенням воєнного стану ми також мобілізували наших європейських партнерів».

Ірина Геращенко висловила переконання, що Генеральна Асамблея ООН підтримає ініційований Україною проект резолюції «Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, Україна, а також частин Чорного та Азовського морів».

Під час виступу політик зазначила, що в рамках візиту було також досягнуто домовленостей щодо підтримки України у питанні розмінування. Вона нагадала, що 6 грудня ц.р., після довгих дебатів було ухвалено Закон України «Про протимінну діяльність в Україні», яким передбачено механізм гуманітарного розмінування, та повідомила, що 13 грудня ц.р. у штаб квартирі НАТО було підписано низку угод, що дозволяють відтепер розпочати практичну фазу імплементації спеціально створеного для допомоги Україні Трастового фонду НАТО із знешкодження вибухонебезпечних предметів та протидії саморобним вибуховим пристроям.

Перший віце-спікер закликала парламентаріїв продовжувати реформи у секторі безпеки та оборони. Вона підкреслила важливість врегулювання на законодавчому рівні процесу здійснення закупівель у секторі безпеки та оборони та наголосила на необхідності ухвалення законів про військову поліцію та військових капеланів.

Ірина Геращенко подякувала представникам Кабінету Міністрів України за ухвалення нормативно правових актів, необхідних для отримання соціальної допомоги родинами політв’язнів Кремля.

«Сьогодні вже більше шістдесяти родин політв’язнів Кремля отримали соціальні виплати від Уряду, які вони зможуть спрямувати на юридичну підтримку та допомогу своїм близьким», - зауважила І. Геращенко.

Перший віце-спікер також висловила сподівання, що згодом в рамках цієї ж Урядової програми родини військовополонених також отримають підтримку від Держави.

Насамкінець Ірина Геращенко закликала парламентаріїв долучитись до  акції «Пам’ятай про тих, хто в полоні», покликаної підтримати українських військовополонених моряків, які з порушенням міжнародного права були захоплені Росією, та всіх інших бранців Кремля, незаконно ув’язнених у російських тюрмах та на окупованих територіях України. Акція проходила 17 грудня ц.р. на Майдані Незалежності .

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51