3 грудня Перший віце-спікер Ірина Геращенко під час засідання Погоджувальної ради звернула увагу народних депутатів України на важливість правового режиму воєнного стану в 10 областях України, а також у внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії. Політик повідомила, що минулого тижня провела ряд зустрічей із українськими військовослужбовцями, які повністю підтримують рішення Верховного Головнокомандувача ЗСУ та кожну годину використовують для посилення обороноздатності нашої Держави. За словами І. Геращенко,  зараз військові проводять спеціальні навчання для посилення обороноздатності ЗСУ та відпрацьовують механізм координації співпраці із цивільними адміністраціями задля надання відсічі можливим зовнішнім та внутрішнім загрозам.

Ірина Геращенко засудила заяви окремих політичних сил щодо втручання в особисте життя українців у зв’язку із правовим режимом воєнного стану та звернула увагу, що згаданий правовий режим було введено саме для можливої відсічі РФ, яка вже п’ятий рік втручається в особисте життя українців.

«1,5 тисячі жінок залишились удовами, 2 тисячі дітей втратили батьків, понад 2 300 жінок втратили найдорожче - своїх синів, які загинули захищаючи Батьківщину. РФ та її армія вже п’ятий рік втручається в особисте життя українців та приносить горе в українські родини», - наголосила І. Геращенко.

 Перший віце-спікер також спростувала поширену інформацію про негативні наслідки дії правового режиму воєнного стану для української економіки та нагадала, що Росія почала ускладнювати  рух суден в акваторії ще в травні ц.р., блокуючи роботу портів Маріуполь та Бердянськ. Ірина Геращенко подякувала представникам КНР, які головували на засіданні Ради Безпеки ООН, де більшість країн-членів засудили агресію РФ проти України та наголосили на неприпустимості подальшої економічної блокади України з боку РФ.

«Сьогодні ми маємо зробити все можливе, аби якнайшвидше звільнити 24 військовополонених, захоплених ФСБ РФ, а також заручників та політв’язнів з окупованого Донбасу, Криму та з РФ – Сенцова, Кольченка, Сущенка та усіх інших», - зауважила І. Геращенко.

Вона додала, що українська сторона задля звільнення заручників і політв’язнів готова передати громадян РФ, затриманих в Україні за злочини проти територіальної цілісності України.

Під час свого виступу І. Геращенко закликала включити до порядку денного Парламенту та  6 грудня ц.р. розглянути законопроект «Про прилеглу зону України» №8361 задля посилення сектору безпеки та оборони.

Також І. Геращенко звернулась до представників Фракції Політичної партії «Об’єднання «Самопоміч» з проханням підтвердити чи спростувати інформацію, поширену ЗМІ про здійснення народним депутатом України С. Семенченком неофіційного закордонного візиту до Грузії з використанням дипломатичного паспорту та про його контактування із особами, затриманими спецслужбами Грузії за підозрою у вчинені злочину, передбаченого ст. 236 Кримінального кодексу Грузії («Незаконна купівля та зберігання вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин»).

Перший віце-спікер також повідомила, що у встановлений спосіб скерує депутатський запит задля перевірки зазначеної інформації та у разі її підтвердження вжиття відповідних заходів відповідно до норм чинного законодавства.

 

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51