27 вересня Уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко у складі офіційної делегації на чолі із Президентом України Петром Порошенком під час робочого візиту до США взяла участь в церемонії передачі Військово-Морським Силам України двох патрульних катерів берегової охорони класу «Island».


Передача катерів відбулася на території бази Берегової охорони США «Балтімор». Сертифікати про передачу техніки у присутності Глави держави підписали Віце-адмірал Берегової охорони США Майкл Макалістер та Командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України Ігор Воронченко.

Президент України подякував, представникам США та наголосив, що Уряд США, Президент Сполучених Штатів ще раз довели свою тверду позицію щодо охорони міжнародного права, підтримки волелюбних людей у їх прагненні до миру, демократії та незалежності.

«Перші два човни класу «Island» стануть ще однією цеглиною в зміцненні військово-морського альянсу між українським та американським народами»,  - підкреслив Президент, зауваживши, що доповнить цю співпрацю і американська допомога в будівництві командного центру ВМС України в Очакові.


«Сьогоднішня подія ясно показує, що стратегічне партнерство між Україною та Сполученими Штатами є жвавим та продуктивним. Ця допомога особливо важлива в час, коли Росія підриває свободу морів і мореплавства в Азовському морі, боягузливо полюючи і залякуючи комерційні кораблі. Наше завдання — переконати Кремль у нашій рішучості щодо захисту берегів України», - підкреслив П. Порошенко.

Віце-адмірал Берегової охорони США Майкл Макалістер поінформував, що впродовж останніх двадцяти років Берегова охорона надала 520 активів 75 партнерам за програмою Excess Defense Articles (EDA).

«Програма забезпечує взаємовигідну співпрацю з усіма партнерами. Наші міжнародні партнери можуть швидко покращити морську безпеку та обороноздатність. Ці передачі допомагають забезпечити довготривале міжнародне партнерство, що забезпечує глобальну морську безпеку», - зазначив М. Макалістер.

Після урочистої церемонії Глава держави оглянув один із швидкісних катерів, які передані Україні.

«Катери класу «Island» будуть дооснащені і 25-30 років служитимуть військовослужбовцям ВМС України в Азовському морі», - повідомила І. Геращенко.

Також, у місті Аннаполіс (штат Меріленд) Перший віце-спікер Ірина Геращенко у складі офіційної делегації на чолі із Президентом України Петром Порошенком разом із дружиною Мариною Порошенко відвідали місце поховання  сенатора Джона Маккейна та вшанували його пам’ять.


 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51