«Керівники депутатських фракцій та груп Парламенту мають негайно провести остаточні консультації щодо оновлення складу Центральної виборчої комісії. Оновлення складу ЦВК є надзвичайно важливим питанням  у контексті підготовки до чергових президентських та парламентських виборів, адже Комісія має підготуватись до них», - повідомила Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко під час засідання Погоджувальної ради. 

Політик нагадала, що вже два роки народні депутати України не можуть ухвалити це важливе рішення, та закликала присутніх досягти консенсусу у цьому питанні.  

Під час виступу Перший віце-спікер також наголосила на необхідності ухвалення Парламентом рішення по скасуванню депутатської недоторканності. Ірина Геращенко нагадала, що на цьому у жовтні минулого року наполягали деякі представники депутатських фракцій та груп Парламенту. За словами І. Геращенко, ці ж керівники фракцій брали участь у мітингах біля будівлі Верховної Ради України.

«Під час минулорічних мітингів однією із основних вимог до парламентаріїв було скасування депутатської недоторканності, але сьогодні це питання вже не порушується представниками окремих депутатських фракцій. Хочу нагадати, що це питання обіцяли ухвалити усі народні депутати України під час передвиборчої кампанії, тож закликаю на цьому тижні підтримати рішення по голосуванню за скасування депутатської недоторканності», - наголосила І. Геращенко.

Також Ірина Геращенко висловила сподівання, що найближчим часом буде створено Міністерство з питань ветеранів. Політик нагадала, що 27 лютого ц.р. Верховна Рада України проголосувала Постанову Верховної Ради України «Про звернення Верховної Ради України до Кабінету Міністрів України щодо створення Міністерства України у справах ветеранів - центрального органу виконавчої влади для забезпечення формування та реалізації державної політики у сфері соціального захисту ветеранів війни» (№ 2294-VIII). «Це наш обов’язок - дбати про українських військових, займатись їхньою соціальною підтримкою, реабілітацією та адаптацією до мирного життя. Для цього варто пришвидшити створення Міністерства України у справах ветеранів», - зауважила І. Геращенко.

Окрім того, політик під час свого виступу відзначила необхідність активізації Уряду та місцевої влади у вирішенні проблемних питань. Так, політик зосередила увагу на необхідності проведення ремонту дороги до реліктового лісового масиву «Холодний Яр», що на Черкащині, та відзначила необхідність покращення побутових умов на контрольних пунктах вїзду/виїзду на межі з тимчасово окупованими територіями Донецької та Луганської областей, АР Крим та м. Севастополь.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51