Голова Верховної Ради України Андрій Парубій в інтерв’ю телеканалу «РАДА» у п’ятницю підсумував роботу парламенту на останньому пленарному тижні. За його словами, план на цей тиждень був дуже амбітний і більшість із запланованого виконано. «Прийняли 21 рішення, 5 законів в цілому, 12 законопроектів – за основу, і ряд постанов. Більшість запланованих законопроектів знайшли підтримку в залі, і тиждень був результативний», - сказав А.Парубій.

Голова Парламенту зазначив, що частина з ухвалених законопроектів носить вирішальний характер для українського суспільства, у тому числі і щодо міжнародних зобов’язань. Він нагадав, що парламент розпочав роботу з розгляду закону про авторські права, до якого було подано кількасот правок. «Цей закон забезпечить захист і українських громадян, які зможуть за свою роботу ще й отримувати гроші, а також це і наші міжнародні зобов’язання, зокрема, перед США. Цей фундаментальний закон було ухвалено у вівторок, був розглянутий блок з питань інтелектуальної власності», - зазначив Голова Верховної Ради. Окремо він зосередив увагу на ухваленні цього тижня закону про трансплантацію органів, що має «вирішальне значення у сфері медицини, адже всі країни ЄС і Сполучених Штатів Америки вже давно цю практику використовують». «Життя дітей мають бути врятовані, це має бути законодавчо врегульовано», - додав він.

А.Парубій також відзначив, що у четвер було розглянуто питання з блоку фінансової і банківської діяльності з тих п’яти, що були запропоновані профільним комітетом. «Чотири з них були підтримані, зокрема законопроект про валюту, а один прийнято за основу», - зазначив він.

Окрім того, Голова Парламенту нагадав про розгляд законопроекту про ДБР (Державне бюро розслідувань). За його словами, зараз недосконалість законодавства і певні технічні моменти не дають можливості заповнити 140 керівних посад ДБР. «Важливість розгляду цього законопроекту полягає у можливості розблокувати діяльність цієї структури і працювати одному з новостворених антикорупційних органів Верховної Ради. Законопроект прийнятий за основу, але ми проголосували за скорочену процедуру розгляду до другого читання. Думаю, що вже у червні ми зможемо вийти на позитивне рішення по ДБР», - підкреслив Голова Верховної Ради.

А.Парубій також підтвердив надходження до Парламенту подання Генеральної прокуратури щодо надання згоди Парламенту на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Дунаєва Сергія Володимировича (член фракції «Опозиційний блок») і Пономарьова Олександра Сергійовича, група «Воля народу». Він повідомив, що передав ці подання до профільного комітету.

***

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51