Відбулась зустріч Першого заступника Голови Верховної Ради України Ірини Геращенко та голови  Комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО та людей з інвалідністю О.Третьякова із заступником директора Ініціативи з підтримки трансатлантичного лідерства Німецького Фонду Маршала Ф. Медіч, головою громадської організації «NextOp» Дж. Бьорстлер, головою Робочої групи НАТО з питань адаптації до мирного життя К.Кастро та головою громадської організації «Юридична сотня» Л.Василенко. 

Зустріч було проведено напередодні міжнародної конференції «VETS: світові практики інтеграції ветеранів до мирного життя», яка вперше проходитиме в Україні 24-25 квітня ц.р. за підтримки Фонду Маршалла. На цьому заході спікерами будуть провідні фахівці у сфері інтеграції учасників бойових дій до мирного життя зі Сполучених Штатів Америки, Канади та інших країн.

У ході зустрічі було обговорено створення єдиного державного органу – Міністерства у справах ветеранів та учасників антитерористичної операції, який буде нести відповідальність за всю роботу по соціальному захисту ветеранів війни та учасників АТО.

«Міністерство у справах ветеранів та учасників антитерористичної операції повинно сформувати і реалізовувати державну  політику   реабілітації, соціального захисту та повернення до мирного життя  ветеранів та учасників бойових дій», - зазначила Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко. 

Також під час зустрічі Уповноважений Президента України з питань мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях І. Геращенко поінформувала присутніх про поточну ситуацію на Донбасі, роботу мінських робочих груп, гуманітарну та безпекову ситуацію на Донбасі.  Ірина Геращенко зауважила, що незаконно утримувані українці під час перебування у полоні отримали тяжкі травми, піддавалися тортурам та були позбавлені комунікації зі своїми родинами, і відзначила важливість вивчення іноземного досвіду щодо адаптації до мирного життя учасників бойових дій.

Водночас, Ірина Геращенко зауважила, що наразі існує проблема з пошуком зниклих безвісти, однак це питання залишається без зрушень. За її словами, наразі понад 400 людей вважаються зниклими безвісти. 

Також під час зустрічі політик повідомила присутніх про систематичні порушення представниками ОРДЛО встановленого перемир'я.

Своєю чергою, учасники зустрічі висловили свою готовність передати необхідний досвід щодо процесів адаптування учасників бойових дій до мирного життя та надати інформацію про власну структуру, яка надає послуги ветеранам.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51