«Ми вдячні за солідарну позицію Республіки Індонезія щодо відновлення територіальної цілісності України та розраховуємо, що подані Україною ініціативи в ООН отримають належну підтримку», -  наголосила Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко під час зустрічі з делегацією парламенту Республіки Індонезія на чолі з Віце-спікером Ради народних представників Парламенту Республіки Індонезія Фадлі Зоном.

«Задля повернення України до миру, підтримка ініціатив України щодо запровадження миротворчої місії ООН на Донбасі та резолюції щодо ситуації з правами людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополь є вкрай важливою», - наголосила І. Геращенко.

Політик подякувала парламентаріям Республіки Індонезія за підтримку ініціатив України спрямованих на відновлення територіальної цілісності України та наголосила, що за сучасних умов виникає гостра необхідність у активізації діалогу у цій сфері.

Віце-спікер парламенту України запевнила, що Республіка Індонезія може  розраховувати на підтримку України в міжнародних організаціях. У цьому зв’язку політик повідомила, що Україна підтримає кандидатуру Республіки Індонезія на виборах непостійних членів Ради Безпеки ООН на період 2019-2020 років.

У ході зустрічі Ірина Геращенко поінформувала, що сьогодні зусилля української влади спрямовані на звільнення 157 громадян України, що незаконно утримуються на тимчасово окупованих територіях Донбасу, та політв’язнів, зокрема, і представників кримськотатарського народу, що утримуються в окупованому Криму та в Росії за проукраїнську позицію.

І.Геращенко повідомила, що наприкінці жовтня ц.р., завдяки активній співпраці з Республікою Туреччина, Україні вдалось звільнити Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова. У цьому зв’язку Ірина Геращенко запропонувала Віце-спікеру Ради народних представників Парламенту Республіки Індонезія консолідувати спільні зусилля заради звільнення незаконно утримуваних громадян України, зокрема представників кримськотатарського народу.

Під час зустрічі також було обговорено необхідність активізації міжпарламентського та двостороннього співробітництва між Україною та Республікою Індонезія. Учасники зустрічі відзначили, що посилення діалогу може відбуватись і через створені групи міжпарламентської дружби обох країн.

Перший заступник Голови Верховної Ради України зазначила, що Україна може стати надійним партнером Республіки Індонезія в багатьох галузях економіки, передусім, у сільському господарстві, енергетиці, металургії, важкому машинобудуванні, харчовій промисловості, фармацевтиці, виробництві військової техніки.

Своєю чергою, Віце-спікер Ради народних представників Парламенту Республіки Індонезія Фадлі Зон запевнив, що Індонезія продовжуватиме підтримувати Україну на міжнародній арені.

Віце-спікер Ради народних представників Парламенту Республіки Індонезія зауважив, що рівень двосторонньої співпраці, зокрема, у торгівельно-економічній сфері та сфері туризму потребує значного посилення.


У той же час, Ф. Зон зауважив, що Республіка Індонезія розраховує на пом’якшення візового режиму зі сторони України для власників службових та дипломатичних паспортів Республіки Індонезія. За словами Ф. Зона, це значно б сприяло активізації двосторонньої співпраці.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51