«Україна розраховує на активну підтримку Польщі на шляху до ЄС і НАТО та в питаннях відновлення територіальної цілісності і суверенітету нашої Держави», - заявила Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко під час зустрічі з делегацією Республіки Польща на чолі з Головою Верховної Контрольної Палати Республіки Польща Кшиштофом Квятковскі.

У ході зустрічі було обговорено поточну роботу Верховної Ради України. Ірина Геращенко зауважила, що протягом поточної сесії, Парламентом було ухвалено низку Законів у сфері освіти, медицини, пенсійного забезпечення, реформи судової системи .

Ірина Геращенко поінформувала, що у планах Парламенту - розгляд у другому читанні проекту Закону України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях» (ресєтр.№ 7163), а також проект Закону України «Про приватизацію державного майна» (№7066), схвалений на засіданні Національної Ради Реформ 12 вересня ц.р.

Перший віце-спікер висловила сподівання, що до кінця поточної сесії Верховна Рада України розгляне важливі кадрові питання.

«Ми розраховуємо, що Парламент перейде й до розгляду питань щодо призначення нового складу Рахункової палати та вирішить питання з оновленням складу Центральної виборчої комісії України, інші актуальні кадрові питання».

Своєю чергою, Голова Верховної Контрольної Палати Республіки Польща Кшиштоф Квятковскі наголосив, що питання України постійно перебуває на порядку денному в Польщі і ЄС. На його думку, країни-члени ЄС мають всіляко допомагати Україні, яка вимушена протидіяти військовій агресії з боку Російської Федерації та витрачати понад 5% ВВП на безпеку і оборону.

Голова Верховної Контрольної Палати Польщі зауважив, що оновлення членів колегії Рахункової палати України очікують і в ЄС .

«Польща ініціювала у ЄС ряд проектів, спрямованих на вирішення соціально-економічних питань України. У той же час, ми розраховуємо, що найближчим часом Український Парламент пришвидшить обрання членів Рахункової палати України», - зауважив К. Квятковскі.

Окрім того, під час зустрічі представники делегації Республіки Польща поцікавилися проточною безпековою ситуацією на Донбасі

Пані Геращенко зауважила, що з жовтня знову збільшилася інтенсивність обстрілів і порушень режиму тиші з боку бойовиків, які не дотримуються «шкільного перемир’я», та зазначила, що зараз Україна працює над окремими питаннями щодо розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі.

«У цьому питанні ми розраховуємо на підтримку наших польських колег», - додала Ірина Геращенко.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51