«Законопроект про реінтеграцію тимчасово окупованих територій Донбасу (№7164)  суттєво зміцнює позиції України на міжнародній арені у боротьбі з російською агресією», - заявила з парламентської трибуни  Перший заступник Голови Верховної Ради України, Уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко під час розгляду законопроекту про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей за №7164.

Перший віце-спікер звернула увагу присутніх, що зазначений законопроект надає необхідні інструменти для українських дипломатів та українських Збройних Сил на шляху відновлення територіальної цілісності нашої Держави. 

«Прийняттям законопроекту про реінтеграцію тимчасово окупованих територій (№7164) українські дипломати та військові отримають відповідний механізм, що наблизить нас до повернення тимчасово окупованих територій на Донбасі», - наголосила І. Геращенко.

У своєму виступі політик також згадала Мінські домовленості, довкола який сьогодні точились серйозні дискусії зі сторони представників опозиційних груп Парламенту. 

За словами Ірини Геращенко,  Мінські домовленості не є ідеальними, в той же час, зазначені угоди були дуже своєчасними, адже вони сприяли запровадженню санкцій проти країни-агресора Російської Федерації, дозволили суттєво зменшити інтенсифікацію обстрілів, зберегли життя громадян України та сприяли діалогу з Російською Федерацією щодо деокупації українських територій.

Окрім того, Уповноважений Президента України під час свого виступу спростувала міф, що активно поширюється представниками опозиційних груп Парламенту щодо особливого порядку місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей.  

«Законопроектом передбачається особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей виключно після виведення усіх незаконних збройних формувань, їхньої військової техніки, а також бойовиків та найманців з території України», - підкреслила І. Геращенко.

Перший заступник Голови Верховної Ради України вибачилась перед дітьми, які з гостьової ложі спостерігали за роботою Парламенту та засудила вчинок народного депутата України Юрія Левченка, який у залі засідань Верховної Ради кинув димову шашку під час розгляду законопроектів про реінтеграцію Донбасу.

З огляду на важливість винесених на розгляд законопроектів І. Геращенко закликала керівників депутатських фракцій і груп Парламенту до відповідальності перед українськими громадянами та військовослужбовцями та закликала до конструктивного діалогу.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51