«Ми розраховуємо, що мирний, політико-дипломатичний план відновлення державного суверенітету України в Донецькій і Луганській областях, передбачений законопроектом про реінтеграцію Донбасу отримає належну підтримку депутатських фракцій та груп Парламенту», - зазначила Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко під час засідання неформальної депутатської групи «Мінська платформа» з вироблення стратегії мирного врегулювання ситуації на Сході України.

Сьогоднішнє засідання неформальної депутатської групи «Мінська платформа» відбувалось за участі Заступника Глави Адміністрації Президента України Єлісєєва К.П., представників України в політичній підгрупі ТКГ Айвазовської О.П. та Моцика О.Ф., українського правознавця, Надзвичайного і Повноважного Посла України, професора Василенка В.А. та представників усіх депутатських фракцій та груп Парламенту, представників усіх парламентських делегацій.

Під час засідання народні депутати обговорили поточну безпекову та гуманітарну ситуацію на Донбасі, обмінялись думками щодо розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі та заслухали інформацію щодо концепції законопроекту про реінтеграцію Донбасу.

Інформуючи присутніх про результати офіційних двосторонніх зустрічей Президента України Петра Порошенка з Прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо в Канаді, Президентом США Дональдом Трампом та Главами інших держав, зустрічі з якими відбулись на полях 72-сесії Генасамблеї ООН, Констянтин Єлісєєв зауважив, що в ході зазначених зустрічей були обговорені не лише питання торгівельно-економічного та гуманітарного співробітництва, але й окремі питання щодо відновлення державного суверенітету України. 

Заступник Глави Адміністрації Президента України зауважив, що під час зазначених зустрічей Главам держав було роз’яснено необхідність розгортання миротворчої місії ООН на всій тимчасово окупованій території Донбасу, включно з ділянкою українсько-російського кордону, а також неможливість залучення представників Російської Федерації до складу такої місії ООН.


К. Єлісєєв повідомив, що сьогодні триває активна робота з РБ ООН для погодження механізму розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі.

Особливої уваги на засіданні було надано обговоренню концепції законопроекту про реінтеграцію Донбасу, який заплановано внести до Верховної Раді України четвертого жовтня ц. р.

Інформуючи присутніх К.Єлісєєв зауважив, що зазначений законопроект відповідає сучасним реаліям та зокрема Мінським домовленостям. 

Представник Адміністрації Президента України підкреслив, що зазначений законопроект передбачає мирний, політико-дипломатичний шлях реінтеграції тимчасово окупованих територій, і у цьому зв’язку заплановано надання додаткових повноважень Міністерству з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

У ході дискусії навколо зазначеного законопроекту народні депутати України наголосили на необхідності предметного розгляду законопроекту про реінтеграцію Донбасу.

«Безперечно, після включення до порядку денного зазначеного законопроекту у Парламенті відбудеться широке обговорення основних положень цього Проекту Закону, ми також можемо обговорити детально норми цього законопроекту на черговому засіданні «Мінської платформи», - наголосила  І. Геращенко.


Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51