«Україна приділяє велику увагу розвитку відносин з країнами Латинської Америки. Ми вважаємо, що Колумбія є одним з найбільш перспективних партнерів нашої держави в цьому регіоні», - заявив Голова Верховної Ради України Андрій Парубій в рамках зустрічі з Головою Сенату Конгресу Республіки Колумбія Маурісіо Ліскано Аранго.

А.Парубій висловив подяку Колумбії «за підтримку встановлення миру і безпеки в Україні, за підтримку резолюціїї ГА ООН щодо територіальної цілісності нашої Української держави».

«Україна зацікавлена в розвитку міжпарламентського співробітництва з Колумбією, а також в активізації двостороннього торговельно-економічного співробітництва», - наголосив Спікер Українського Парламенту. За його словами,  «досвід економічного співробітництва між Україною та Колумбією є взаємовигідним і цікавим для обох країн, зокрема, що стосується оборонної сфери».

Торкаючись питання українського сьогодення, А.Парубій поінформував співрозмовника про ситуацію, що склалася в Україні від початку Революції Гідності, коли «українці на Майдані виступили на захист демократичного шляху розвитку». Потім, сказав він, була окупація Криму і частини територій Донбасу. «Україна виступає за мирний, дипломатичний шлях вирішення конфлікту. Ми виступаємо за те, щоб Росія вивела свої війська з території України», - наголосив А.Парубій і додав: «Ми закликаємо світову спільноту, весь цивілізований світ підтримати Україну у її боротьбі з російським агресором. І дуже хочемо, аби світ зрозумів, що це не українсько-російський конфлікт, а це глобальна загроза світовій безпеці».

Своєю чергою Голова Сенату Конгресу Республіки Колумбія М. Ліскано Аранго наголосив на міцних взаєминах між Україною та Колумбією. Він підкреслив, що Парламент відіграє важливу роль у розвитку його країни.

Співрозмовники були обопільні у необхідності відкриття в Україні та Колумбії на паритетній основі дипломатичних представництв, що зробило б українсько-колумбійські взаємини більш результативними.

Крім того, аби активізувати міжпарламентський діалог, А.Парубій та М.Ліскано Аранго дійшли згоди у доцільності сформувати найближчим часом українсько-колумбійські групи дружби парламентаріїв у законодавчих інституціях України та Колумбії.

У зустрічі взяла участь Голова Комітету Верховної Ради України у закордонних справах Ганна Гопко.

 
Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51