Сьогодні у рамках Всеукраїнської безстрокової екологічної акції «Посади дерево миру» в Маріїнському парку було висаджено Алею зеленого майбутнього.

У висадці алеї взяли участь: Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак,  Голова Комітету з питань екології Української Греко-Католицької Церкви Владика Михаїл (Колтун), Архієпископ Вишгородський Агапіт (Гуменюк) Української православної церкви Київського патріархату, заступник Муфтія Духовного управління мусульман України шейх Рустам Гафурі.

У своєму вітальному слові Ірина Геращенко відзначила важливість проведення заходів, спрямованих на відновлення навколишнього середовища, та зауважила, що екологічна акція «Посади дерево миру» покликана не лише озеленити в різних куточках нашу країну, а й долучити кожного українця до порятунку природи.

«Сьогодні проблема екології в Україні – це серйозний виклик для Парламенту та Уряду. Спільними зусиллями ми маємо зробити все можливе для збереження та примноження природної спадщини для майбутніх поколінь»,  -наголосила  І. Геращенко.

Уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях поінформувала про проблемну ситуацію у сфері екології на Донбасі, що склалась внаслідок військової агресії Російської Федерації та підконтрольних їй незаконних збройних формувань.

«Екологічна ситуація поблизу лінії зіткнення просто жахлива. Внаслідок військової агресії було пошкоджено сотні об’єктів природнього фонду, тому надзвичайно важливо приділяти увагу екології на сході України», - зазначила І. Геращенко.

У цьому контексті політик поінформувала, що в рамках Всеукраїнської безстрокової екологічної акції «Посади дерево миру» найближчим часом за участі Міністерства екології та природніх ресурсів України передбачається озеленити території Донецької та Луганської областей.

За словами Міністра екології та природніх ресурсів України Остапа  Семирака, Всеукраїнська безстрокова екологічна акція «Посади дерево миру» стартувала в Україні 5 листопада 2016 року за ініціативи Української Греко-Католицької Церкви та була підтримана Міністерством.

«Завдяки екологічній акції було висаджено фруктові та хвойні Алеї Миру у 15 містах і селах України. Цього року до акції долучились національні природні парки та заповідники України, тож ми сподіваємось, що подібні акції відбудуться у кожному населеному пункті нашої держави. Це стане гарним кроком для збагачення природного фонду України», - зауважив Міністр.

Остап Семерак зазначив, що сьогодні о 20-30 заплановано проведення ще однієї, не менш важливої акції, що має на меті привернути увагу українців до екологічних проблем.

«Я закликаю усіх свідомих громадян долучитись до Всесвітньої акції «Година Землі» і сьогодні о 20-30 хоча б на годину вимкнути світло та утриматись від користування електричними пристроями», - зазначив Міністр.

У рамках Всеукраїнської безстрокової екологічної акції «Посади дерево миру» відбувся спільний Молебен до Бога–Творця, після чого учасники акції висадили дерева в Маріїнському парку.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко наголосила, що наступного тижня з 27 по 31 березня народні депутати України працюють з виборцями, у цьому контексті Перший віце-спікер закликала усіх народних депутатів долучитись до відновлення та збагачення української природної спадщини.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51