У ВІВТОРОК, 2 ЛЮТОГО 2016 РОКУ, ВІДКРИЛАСЯ ЧЕТВЕРТА СЕСІЯ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ ВОСЬМОГО СКЛИКАННЯ.

Голова Верховної Ради В.Гройсман відкрив четверту сесію о 16 годині.


Під час відкриття були присутні Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк і члени Кабінету Міністрів, керівники центральних органів виконавчої влади, судової гілки влади, посадові особи, яких Верховна Рада обирає і дає згоду на призначення, представники громадських організацій і засобів масової інформації.

В сесійній залі також був присутній Голова Комітету Парламенту Федеративної Республіки Німеччини у справах Європейського Союзу Гюнтер Кріхбаум та депутати Бундестагу ФРН.

Голова Верховної Ради України відповідно до статті 83 Конституції України оголосив четверту сесію відкритою.

У сесійні залі прозвучав Державний Гімн України.

Народні депутати розглянули питання про порядок денний четвертої сесії.

Парламентарії не підтримали відповідний  проект постанови щодо порядку денного четвертої сесії №3855.


Проект Закону "Про внесення змін до Закону України "Про зайнятість населення" (щодо додаткових гарантій у сприянні працевлаштування учасників бойових дій)" за №2095а доповів народний депутат Ігор Васюник. Він зазначив, що метою такого закону є надання додаткових гарантій у працевлаштуванні громадянам, які брали участь в проведенні антитерористичної операції, отримали статус учасника бойових дій та були звільнені з військової служби.

Документом пропонується доповнити чинний Закон нормою, згідно з якою додаткові гарантії в сприянні у працевлаштуванні поширюватимуться на учасників бойових дій, є обов'язком підприємств, установ та організацій з чисельністю штатних працівників (понад 20 осіб встановлювати квоту в розмірі 5 відсотків середньооблікової чисельності штатних працівників за попередній календарний рік для працевлаштування категорій громадян, передбачених ч.1 ст.14 Закону, в тому числі учасників бойових дій).


Голова Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмила Денісова доповіла рішення Комітету - рекомендувати Верховній Раді прийняти законопроект за основу з урахуванням зауважень Комітету.

Народні депутати, які взяли участь в обговоренні проекту, пропонували направити законопроект на доопрацювання.

За результатами голосування (за - 242) законопроект направлено на доопрацювання.

Парламентарії розглянули і прийняли проекти постанов "Про проведення в 2016 році парламентських слухань на тему: "Шляхи розвитку фізичної культури і спорту в Україні в умовах децентралізації влади" (2 березня 2016 року)" №2014 і "Про проведення парламентських слухань на тему: "Розвиток туристичної індустрії як інструмент економічного розвитку та інвестиційної привабливості України" (6 квітня 2016 року)" №2861.

Верховна Рада 244 голосами прийняла проект Постанови "Про відзначення пам'ятних дат і ювілеїв у 2016 році" №3807.

В.Гройсман запропонував повернутися до розгляду проекту постанови щодо  порядку денного четвертої сесії й затвердити його з усіма зареєстрованими законопроектами за виключенням додатка 1.

Він поставив проект постанови на сигнальне голосування. За результатами кількох сигнальних голосувань у сесійній залі було недостатньо парламентаріїв для ухвалення.

Народні депутати далі прийняли рішення з обговорених питань.

Проект Закону "Про житлово-комунальні послуги" №1581-д доповіла заступник голови Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Альона Бабак. Вона закликала колег прийняти необхідний для країни підзаконний акт, що дасть змогу вдосконалити законодавче регулювання відносин у сфері житлово-комунальних послуг.

242 голосами законопроект було прийнято за основу.

Верховна Рада прийняла за основу проект Закону "Про внесення змін до Закону України "Про добровільне об'єднання територіальних громад" щодо забезпечення державної підтримки добровільного об'єднання територіальних громад" №3390.

Народні депутати повторно обговорили проект Закону "Про Єдиний державний реєстр військовозобов'язаних" №2504а. Під час обговорення були висловлені зауваження до положень проекту.

Під час сигнальних голосувань у сесійній залі було недостатньо парламентаріїв для ухвалення проекту.

Голосування щодо документа було перенесено на наступні пленарні засідання.

Голова Верховної Ради звернувся до керівників депутатських фракцій з проханням підготуватися до голосування за проект постанови щодо порядку денного четвертої сесії, яке відбудеться завтра, і на цьому закрив пленарне засідання.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку