Шановні колеги!

З 1 жовтня 2014 року Прес-служба Апарату Верховної Ради України проводить акредитацію журналістів, працівників засобів масової інформації при Верховній Раді України на строк повноважень Верховної Ради України восьмого скликання.

Згідно з Положенням про порядок акредитації журналістів, працівників засобів масової інформації при Верховній Раді України, Прес-службою видаватимуться індивідуальні акредитаційні картки.

Для акредитації необхідно подати до Прес-служби заявку на ім?я керівника Прес-служби Апарату Верховної Ради України Шведової Вікторії Володимирівни (поштою: вул. Садова, 3-а, м.Київ, 01008, або за вказаною адресою з 9-30 до 10-00; з 12-00 до 12-30; з 16-00 до 16-30).

Відповідно до п. 9 Положення, акредитація журналістів, працівників засобів масової інформації при Верховній Раді України здійснюється Прес-службою за наявності подання засобу масової інформації або заяви журналіста, технічного працівника:

9.1. У поданні вітчизняного засобу масової інформації на бланку редакції за підписом керівника засобу масової інформації (або іншої уповноваженої особи) зазначаються:

його повне найменування;

дата і номер державної реєстрації;

адреса редакції;

адреса електронної пошти (за наявності);

прізвище, ім’я та по батькові журналіста(ів), технічного(их) працівника(ів) засобу масової інформації, щодо якого(их) вноситься подання;

номери засобів зв’язку.

9.2. До подання додаються копії документів, що посвідчують особу журналіста(ів), технічного(их) працівника(ів) (паспорт або редакційне посвідчення), та по 2 фотокартки на кожну заявлену особу розміром 30х40 мм.

9.3. Засіб масової інформації у поданні може надавати додаткову інформацію про засіб масової інформації (прізвище, ім’я, по батькові керівника, номери телефонів керівника, номери телефонів, факсу та електронну адресу служби інформації засобу масової інформації).

9.4. У поданні зарубіжного засобу масової інформації зазначаються:

повне найменування українською, англійською мовами та мовою країни походження;

адреса редакції;

номери засобів зв’язку кореспондентського пункту в Україні та адреса електронної пошти (за наявності);

прізвище, ім’я та по батькові журналіста(ів), технічного(их) працівника(ів) засобу масової інформації, щодо якого(их) вноситься подання.

9.5. До подання додаються копії документів, що посвідчують особу журналіста(ів), технічного(их) працівника(ів) (паспорт, редакційне посвідчення або прес-карта), та по 2 фотокартки на кожну заявлену особу розміром 30х40 мм.

9.6. У заявах журналіста і технічного працівника, які є або не є штатними чи позаштатними працівниками вітчизняного або зарубіжного засобу масової інформації, зазначаються:

прізвище, ім’я та по батькові;

адреса;

номер засобу зв’язку;

адреса електронної пошти (за наявності).

9.7. До заяви додаються копії документів, що посвідчують особу та засвідчують її професійну належність (паспорт, диплом про освіту, редакційне посвідчення, документ, виданий професійним об’єднанням журналістів, прес-карта), та 2 фотокартки заявника розміром 30х40 мм.

9.8. Журналіст або технічний працівник, який не є штатним чи позаштатним працівником засобу масової інформації, також може акредитуватися за поданням засобу масової інформації, з яким він співпрацює (з дотриманням вимог підпунктів 9.1-9.5 пункту 9 цього Положення).

Подання або заява про акредитацію, що не містить обов’язкової інформації, не розглядається.

Акредитаційні картки видаються Прес-службою журналістам і технічним працівникам особисто із зазначенням про це в журналі реєстрації акредитаційних документів Прес-служби. Для отримання акредитаційних карток засіб масової інформації може визначити уповноважену особу, яка отримує акредитаційні картки відповідно до довіреності, оформленої на бланку редакції засобу масової інформації за підписом керівника засобу масової інформації (або іншої уповноваженої особи), завіреної печаткою.

Зважаючи на те, що до Прес-служби зазвичай надходить велика кількість заявок на акредитацію, акредитаційні картки видаватимуться з 3 листопада 2014 року (вул. Садова, 3-А, конт.тел. 255-35-87, Хицюк Олеся Миколаївна; 255-28-32, Костилева Наталія Олександрівна).

Прес-служба, зважаючи на можливості ложі преси (74 стаціонарних місця) переконливо просить керівників ЗМІ максимально зважено підійти до визначення кількості журналістів, які, отримавши акредитаційну картку, постійно висвітлюватимуть діяльність парламенту.

Повний текст Положення про акредитацію розміщений на Веб-сторінці Верховної Ради України за адресою: http://iportal.rada.gov.ua/news/Poryadok_akredytatsiji,_Polozhennya_pro_ekskursiji/

***

ЗРАЗОК ОФОРМЛЕННЯ ПОДАННЯ НА АКРЕДИТАЦІЮ:

для вітчизняних ЗМІ

Керівнику Прес-служби

Апарату Верховної Ради України

Шведовій В.В.

(Повне найменування ЗМІ) просить Вас надати акредитаційні картки для висвітлення роботи Верховної Ради України восьмого скликання.

дата і номер державної реєстрації;

адреса редакції;

адреса електронної пошти (за наявності);

прізвище, ім'я та по батькові журналіста(ів), технічного(их) працівника(ів) засобу масової інформації, щодо якого(их) вноситься подання;

номери засобів зв'язку.

Подання вноситься на бланку редакції за підписом керівника засобу масової інформації (або іншої уповноваженої особи).

До подання додаються копії документів, що посвідчують особу журналіста(ів), технічного(их) працівника(ів) (паспорт або редакційне посвідчення), та по 2 фотокартки на кожну заявлену особу розміром 30х40 мм.

Засіб масової інформації у поданні може надавати додаткову інформацію про засіб масової інформації (прізвище, ім'я, по батькові керівника, номери телефонів керівника, номери телефонів, факсу та електронну адресу служби інформації засобу масової інформації).

Печатка                                                                                                                   Підпис

***

 

для зарубіжних ЗМІ

Керівнику Прес-служби

Апарату Верховної Ради України

Шведовій В.В.

(Повне найменування ЗМІ українською, англійською мовами та мовою країни походження) просить Вас надати акредитаційні картки для висвітлення роботи Верховної Ради України восьмого скликання.

адреса редакції;

номери засобів зв'язку кореспондентського пункту в Україні та адреса електронної пошти (за наявності);

прізвище, ім'я та по батькові журналіста(ів), технічного(их) працівника(ів) засобу масової інформації, щодо якого(их) вноситься подання.

До подання додаються копії документів, що посвідчують особу журналіста(ів), технічного(их) працівника(ів) (паспорт, редакційне посвідчення або прес-карта), та по 2 фотокартки на кожну заявлену особу розміром 30х40 мм.

Печатка                                                                                                                   Підпис

***

для журналістів та технічних працівників, які є або не є штатними

чи позаштатними працівниками вітчизняного або зарубіжного засобу масової інформації

Керівнику Прес-служби

Апарату Верховної Ради України

Шведовій В.В.

Я, (прізвище, ім'я та по батькові), прошу Вас надати мені акредитаційну картку для висвітлення роботи Верховної Ради України восьмого скликання.

Адреса;

номер засобу зв'язку;

адреса електронної пошти (за наявності).

До заяви додаються копії двох документів: документу, що посвідчує особу, та документу, що засвідчує її професійну належність (паспорт та диплом про освіту/ редакційне посвідчення/ документ, виданий професійним об'єднанням журналістів/ прес-карта) та 2 фотографії заявника розміром 30х40 мм.

Журналіст або технічний працівник, який не є штатним чи позаштатним працівником засобу масової інформації, також може акредитуватися за поданням засобу масової інформації, з яким він співпрацює (з дотриманням вимог підпунктів 9.1-9.5 пункту 9 Положення про порядок акредитації журналістів, працівників засобів масової інформації при Верховній Раді України).

Підпис

***

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51