Святкування Дня дошкілля, організованого Міністерством освіти і науки України та Всеукраїнською асоціацією працівників дошкільної освіти, відбулося 26 вересня у Київському Будинку вчителя.

Лілія Гриневич привітала педагогів - дошкільників з професійним святом. У виступі вона наголосила: "Жодна реформа в освіті неможлива, якщо вчитель, вихователь, викладач не посідає гідного місця в суспільстві. Виправлення цієї ситуації - одне з моїх пріоритетних завдань як голови Комітету з питань науки і освіти. З 6 вересня вступив в дію прийнятий влітку Закон "Про вищу освіту". Це фактично перша системна реформа, яку нам вдалося реалізувати після Революції Гідності. Тепер наше з вами найголовніше завдання - запропонувати країні новий закон "Про освіту", який охопить все: від дошкілля до освіти дорослих".

"Освітня реформа, над якою ми зараз працюємо, має виробити підходи та пропозиції до реформи с приводу мережі, організаційних засад роботи дошкільних закладів і обов’язково змісту дошкільної освіти" - зауважила голова Комітету.

Україна має запровадити практику багатьох цивілізованих країн: необхідно дозволити ширше розповсюдження приватної дошкільної освіти, якщо держава не в змозі охопити дошкільною освітою усіх дітей.

"Нам доведеться разом з усією країною пережити цей період затягнутих поясів. Нам доведеться йти на компроміси, обмеження, але завжди є межа, яку не можна переступати. І дуже важливо, щоб наша влада добре розуміла цю межу, перетинання якої може руйнівним чином відбитися на системі дошкілля, а, як наслідок, - на подальшому розвитку суспільства" - зазначила Л.Гриневич. 

За її словами, американці порахували, що кожний долар, вкладений в дошкілля, економить 7 доларів на людину в загальній ситуації в країні. Тому що люди, які розпочали раніше дошкільну освіту, потім мають кращі освітні шанси і краще влаштовуються в житті, мають вищу якість життя, не задіяні в злочинності, мають більші шанси для престижної роботи. В українських реаліях дошкільна освіта також прогнозує подальші освітні шанси і успішність дітей в країні.

"Перед нами стоїть дуже багато завдань та викликів. Працювати необхідно спільно. Всі разом ми переживемо ці часи і будемо перемагати і жити в новій країні, за яку цього року покладені життя декількох тисяч людей" - наголосила голова Комітету.

В рамках заходу було проведено виставку розвиваючої літератури та іграшок для дошкілля, майстер-класи, "круглі столи" та дискусії за участю представників навчальних закладів з усіх регіонів України, Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Київської міської державної адміністрації, Міністерства освіти і науки України.

 

 


Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51