Законопроектом (реєстр. №4997) пропонується гарантувати право осіб на ефективний захист проти морального переслідування на робочому місці.

Проектом, зокрема, пропонується визначити поняття "моральне переслідування на робочому місці" та основні його форми; встановити заборону морального переслідування на робочому місці, визначити суб'єктів, наділених повноваженнями щодо захисту від морального переслідування на робочому місці; забезпечення захисту від морального переслідування на робочому місці під час укладання колективних договорів та угод; відшкодування потерпілим моральної шкоди; а також встановити можливість поновлення на роботі та відповідальність за порушення законодавства про захист від морального переслідування на робочому місці тощо.

Під час обговорення зверталася увага на те, що 21 грудня 2006 року Україна ратифікувала Європейську соціальну хартію (переглянуту), взявши на себе зобов'язання за 74 пунктами з 98, серед яких обов'язок виконувати і статтю 26, яка закріплює право на гідне ставлення на роботі. Відповідно сторони зобов'язуються, консультуючись з організаціями роботодавців і працівників поглиблювати поінформованість, поширювати інформацію про систематичні або явно негативні та образливі дії щодо окремих працівників на робочому місці або у зв'язку з виконанням роботи, сприяти запобіганню таких дій і вживати всіх відповідних заходів для захисту працівників від такої поведінки.

Україна 6 жовтня 2009 року подала до Ради Європи другу доповідь стосовно застосування положень Європейської соціальної хартії (переглянутої). Однак, у своїй Доповіді не надала інформації по пункту 2 статті 26 Хартії щодо морального переслідування працівників на робочому місці.

З огляду на це, члени Комітет зазначили, що прийняття законопроекту приведе національне законодавство у відповідність із положенням Європейської соціальної хартії (переглянутої), забезпечить гідне ставлення до працівників на роботі завдяки впровадженню правових засобів захисту від морального переслідування на робочому місці, а також буде сприяти підтриманню психологічного та фізичного стану працівників, покращенню робочої обстановки та підвищенню продуктивності праці на підприємстві.

Під час обговорення також зазначалося, що в деяких країнах, зокрема Швеції, Франції, Німеччині, вже прийняті закони про моральне переслідування на робочому місці.

Члени Комітету звертають увагу на те, що моральне переслідування на робочому місці є одним з видів дискримінації, заборона якої вже передбачена законодавством України.

З огляду на те, що Україна вже має законодавчі акти, якими регулюються засади запобігання та протидії дискримінації, а поданий законопроект є невід'ємною частиною законодавства України про працю, запропонували норми законопроекту викласти в Кодексі законів про працю України або у внесеному на розгляд Верховної Ради України в першому читанні проекті Трудового кодексу України.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51