Засідання Комітету відбулося сьогодні, 16 вересня.

Члени Комітету рекомендували Верховній Раді прийняти в цілому проект закону про ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони (реєстр.№0098). Відповідне рішення було прийнято одноголосно.

За словами заступника Міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олени Зеркаль, затримка на майже три місяця з поданням Президентом України Угоди до парламенту для її ратифікації "пов'язана з тристоронніми консультаціями між Україною, ЄС та Росією для зняття занепокоєння Росії щодо Угоди та недопущення погіршення торгівельних відносин між Україною та Росією".

"Перша директива на відповідні консультації надійшла від Президента України, інші підписував Прем'єр-міністр України",- сказала вона.

"Досі у суспільстві серед експертів тривають дискусії, чому Україна погодилася на вимоги Росії щодо Угоди з ЄС. На мою думку, наші інтереси були здані українським урядом і ЄС. Росія домоглася свого",- сказав член Комітету Борис Тарасюк.

За словами голови Комітету Григорія Немирі, головною метою Угоди була економічна інтеграція України до ЄС. 

"Зараз відбулося реальне відтермінування економічної інтеграції України. І це зовсім не відповідає інтересам нашої держави",- сказав він.

Члени Комітету також обговорили стан підготовки до імплементації Угоди про асоціацію. У цьому зв'язку Григорій Немиря нагадав, що на засіданні Комітету у липні цього року заступник Голови Адміністрації Президента України Валерій Чалий наголошував, що разом з документами на ратифікацію Угоди буде подано проект закону про національну програму імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

"Валерій Чалий наполягав, що у цьому полягає позиція Президента і тому потрібен час до вересня. Наразі такого документу не зареєстровано для розгляду парламентом",- сказав Григорій Немиря.

Члени Комітету також рекомендували Верховній Раді прийняти в цілому проект закону про ратифікацію Угоди між Україною та Королівством Іспанія про здійснення оплачуваних видів діяльності членами сімей, які перебувають на утриманні дипломатичного, консульського, адміністративного і технічного персоналу дипломатичних представництв та консульських установ (реєстр.№0097) та проект постанови Верховної Ради України про Заяву Верховної Ради України з нагоди ратифікації Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони (ініціатива Комітету).

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51