Під час зустрічі 23 липня Президент України наголосив на важливості ролі жінок, особливо жінок-політиків, у реалізації мирного плану, виконанні миротворчої місії та підтримки ініціатив щодо врегулювання ситуації. Зокрема, Петро Порошенко зазначив, що "саме жінки найбільше зацікавлені у встановленні миру і налаштовані на його реалізацію".

Президент України розповів про свою зустріч з матерями та дружинами військових, які задіяні в АТО на сході України. Голова держави зазначив, що "захоплюється їх мужністю, патріотизмом та тим, як вони мужньо тримаються в той час, коли їх чоловіки виконують непрості бойові завдання". Він наголосив, що, як Верховний Головнокомандувач, докладатиме всіх зусиль для того, щоб захистити солдат".

Глава держави відзначив подвиг українського пілота Надії Савченко, додавши, що робить все можливе для її звільнення.

Президент України наголосив на необхідності створення "гарячої лінії" для солдатських матерів, дружин і зазначив, що дасть відповідне доручення Міністерству оборони.

Під час зустрічі Петро Порошенко підкреслив, що виступає за збільшення присутності жінок у владі. "Євроінтеграція диктує необхідність більшої присутності жінок у всіх гілках влади", - наголосив він. Президент України назвав негативним фактом те, що сьогодні в Уряді є лише одна жінка-міністр, а також те, що в парламенті лише 10% жінок.

Глава держави зазначив, що підтримує позицію жінок - народних депутатів, які виступають за введення гендерного квотування у виборчому законодавстві. "Важливо проаналізувати, законодавчо врегулювати і забезпечити підвищення ролі жінки не лише в суспільстві, а й в управлінні державою", - сказав він.

Президент України поставив завдання Міністру закордонних справ Павлу Клімкіну збільшити кількість жінок-дипломатів, які очолять українські дипломатичні установи, представлятимуть Україну в країнах Євросоюзу. На його переконання, "потенціал, освітній і професійний рівень українських жінок є надзвичайно високим, і це варто враховувати владі у реалізації кадрової політики".

Глава держави також підкреслив, що він виступає за активний діалог з парламентом. "Немає тижня, щоб я не провів зустрічей з депутатами у різних форматах. Для мене це дуже важливо", - наголосив Петро Порошенко.

У зустрічі взяли участь народні депутати Олена Кондратюк, Ірина Луценко, Ірина Купрейчик, Лілія Гриневич, Тетяна Донець, Олександра Кужель, Леся Оробець, Лідія Котеляк, Ксенія Ляпина , Ольга Сікора, Олена Ледовских, Ольга Калганова, Оксана Продан, Марія Матіос, Марія Іонова, Ірина Геращенко, Наталя Агафонова , Ольга Белькова, Наталя Новак , Анжеліка Лабунська, Лариса Мельничук, Катерина Ващук.

Довідково: МФО "Рівні можливості" об’єднує жінок-депутатів з двох фракцій і двох парламентських груп, що входять до більшості. Ці політики займають активну позицію в питаннях відстоювання гендерної рівності та збільшення присутності жінок у владі (що відповідає європейській практиці і традиції).

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51