Сьогодні у «Голосі України»:

Воєнний стан зупинив можливі провокації на суші й морі

РНБО ухвалила важливі рішення в оборонній сфері

Вшанували пам’ять В’ячеслава Чорновола

 

Воєнний стан зупинив можливі провокації на суші й морі

Про це на сторінці в Фейсбуці зауважила Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, коментуючи заклики до Президента прозвітувати про воєнний стан.

І. Геращенко наголосила, що Указ Президента про воєнний стан базувався на основі рішення РНБО, і це було «єдино правильним голосуванням». «Армія, яка має найбільшу довіру суспільства, також цілком підтримала це рішення Верховного Головнокомандувача, — відзначила політик. — Воєнний стан зупинив продовження можливих провокацій РФ на суші й морі. У десяти регіонах було відпрацьовано механізм координації військових і керівництва цивільних адміністрацій у разі ескалації... Нам вдалося мобілізувати наших західних партнерів. Я впевнена, що буде прийнято азовський пакет санкцій — після проходження всіх необхідних дебатів і процедур». (читайте у «Голосі України» на 2 стр. >>> article/311836)

РНБО ухвалила важливі рішення в оборонній сфері

Військова загроза з боку Росії лишається, однак наша армія за останній місяць змогла підвищити свою боєздатність. Про це повідомив у середу на засіданні Ради національної безпеки і оборони України секретар РНБО Олександр Турчинов. За його словами, запровадження воєнного стану дозволило оцінити, наскільки країна готова мобілізувати всі свої ресурси, щоб протидіяти повномасштабній військовій агресії.

«Враховуючи те, що ситуація залишається досить складною та небезпечною, у рішенні РНБО передбачено, що найближчим часом Національна поліція, Національна гвардія та інші силові структури продовжать несення служби у посиленому режимі для підтримання громадського порядку, захисту прав, свобод та законних інтересів громадян», — сказав він.

Олександр Турчинов зазначив, що за підсумками виконання Державного оборонного замовлення у 2018 році до ЗСУ поставлено понад 3 тисячі зразків озброєння, військової техніки та спеціальних виробів, понад 450 тисяч ракет і боєприпасів. (читайте у «Голосі України» на 2 стр. >>> article/311837)

Вшанували пам’ять В’ячеслава Чорновола

Івано-Франківська крайова організація Народного руху України провела віче з нагоди 81-ї річниці В’ячеслава Чорновола. Дисидентшістдесятник, він був одним із лідерів національного правозахисного руху. Стояв біля витоків створення Руху та був його керівником. Народний депутат першого—третього скликань.

В’ячеслав Чорновіл став символом української національної ідеї, як Прометей, просвітив шлях іншим. Метою всього його життя була незалежність Вітчизни. Багаторічна боротьба увінчалася ухваленням Декларації про державний суверенітет України та Акта проголошення незалежності України. Внесок Чорновола навіки вписано у світову історію та скрижалі пам’яті нашої держави. Здобуття незалежності стало першим щаблем на шляху до побудови успішної незалежної європейської країни. Нині актуальними є слова Чорновола: «Настав час великого вибору: або єдність і перемога та шлях до світла, або поразка, ганьба і знову довга дорога до світла і волі. (читайте у «Голосі України» на 3 стр. >>> article/311830)

 

Повний випуск «Голосу України» від 28.12.2018 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00