Сьогодні у «Голосі України»:

Звершилося - Українська Помісна Автокефальна Православна Церква є!

Підписали низку угод з ЄС на понад 160 мільйонів євро

Пропонують продовжити мораторій на продаж землі

 

Звершилося - Українська Помісна Автокефальна Православна Церква є!

Сповіщаючи благу звістку про завершення Об’єднавчого Собору Української Православної Церкви, над древньою Софією урочисто вдарили дзвони. У Соборі, на який очікувала Українська церква, анексована Москвою у 1686 році, взяли участь Президент України Петро Порошенко, Голова Верховної Ради Андрій Парубій, понад сорок ієрархів УПЦ КП, 12 УАПЦ та представники УПЦ МП і миряни.

На запрошення екзархів — спеціальних представників Вселенського Патріарха Варфоломія — Голова Верховної Ради України Андрій Парубій взяв участь як почесний гість у Помісному Об’єднавчому Православному Соборі, скликаному Вселенським Патріархом Варфоломієм для утворення Єдиної Помісної Православної Церкви в Україні. Голова Верховної Ради України привітав новообраного Предстоятеля Помісної Православної Церкви в Україні митрополита Епіфанія (Думенка) та побажав йому наснаги у його нелегкому архіпастирському служінні.

Після Собору Андрій Парубій звернувся зі сцени на Софійській площі до учасників мітингу, які прийшли підтримати проведення Помісного Собору. У своїй промові Андрій Парубій нагадав, що сто років тому у Києві відбувався Православний Собор, який мав на меті проголосити автокефалію Православної Церкви в Україні, але його робота була перервана вступом російсько-більшовицьких окупаційних військ до Києва. «Сто років минуло, щоб ми змогли переосмислити той час, щоб ми могли сказати, що більше не будемо програвати. Ми більше не маємо права програвати перед тими, хто був до нас і буде після нас. Через сто років після цього ми твердо проголошуємо: Українська Держава — буде, Українська Церква — буде!» — зазначив Голова Верховної Ради. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стр. >>> article/311506)

 

Підписали низку угод з ЄС на понад 160 мільйонів євро

Україна та Європейський Союз під час 5-го засідання Ради асоціації Україна— ЄС, яке відбулося учора в Брюсселі, підписали низку двосторонніх угод про спільне фінансування програм українських реформ. Про це на своїй сторінці у Tвіттері повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, який очолював українську делегацію. «Підписали угоди про фінансування спільних програм — з енергоефективності, технічного співробітництва, підтримки молоді, реформи системи державних фінансів та покращення транспортного сполучення», — уточнив він.

Зокрема, було підписано Угоду про фінансування Програми технічного співробітництва 2018 року, в рамках якої ЄС виділить 37 млн євро для реалізації Угоди про асоціацію з ЄС і для допомоги українським установам у зміцненні поваги до демократичних принципів, прав людини та основних свобод, інформує «Європейська правда». Гроші спрямують на зміцнення інституційної спроможності українських органів влади імплементувати законодавчі норми ЄС в українське законодавство та забезпечити виконання положень Угоди про асоціацію у таких напрямках: довкілля, транспорт, енергетика, санітарний та фітосанітарний контроль, бухгалтерський облік, стандартизація, електронна комунікація, кібербезпека. (читайте у «Голосі України» на 7 стр. >>> article/311474)

Пропонують продовжити мораторій на продаж землі

Нинішній пленарний тиждень у парламенті буде останнім цього року. І хоча Держбюджет на 2019 рік ухвалено вчасно, а не як не раз бувало раніше — під «ялинку», у народних депутатів перед Новорічними святами ще вдосталь роботи і завдань. Зокрема, Верховній Раді належить визначитися щодо мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення, дія якого завершується 1 січня, низки економічних та безпекових законопроектів. (читайте у «Голосі України» на 3 стр. >>> article/311489)


Повний випуск «Голосу України» від 18.12.2018 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

25 квітня 2024 16:05
24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
21 квітня 2024 12:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18