Сьогодні у «Голосі України»:

Міжпарламентську співпрацю з Кореєю закріпили в Меморандумі

У США ухвалено три важливі резолюції на підтримку нашої країни

Він уже переміг

Меморіальний центр Голокосту має стати уроком толерантності

Зберегти поштові відділення у селах та припинити звільнення листонош

 

Міжпарламентську співпрацю з Кореєю закріпили в Меморандумі

У рамках офіційного візиту до Республіки Корея Голова Верховної Ради України Андрій Парубій зустрівся зі Спікером Національної Асамблеї Республіки Корея Муном Хі-Сангом. Про це повідомили в прес-службі апарату Верховної Ради України.

Вітаючи Андрія Парубія, Голова Національної Асамблеї Республіки Корея Мун Хі-Санг зазначив, що "візит Голови Верховної Ради сприятиме посиленню співпраці між нашими країнами".

Глава українського парламенту відзначив, що це його перший візит до Кореї. "Я захоплений красою Кореї, її історією та її сучасністю", - сказав він. Андрій Парубій подякував Кореї за підтримку України та її державного суверенітету в умовах російської агресії. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/311311)

У США ухвалено три важливі резолюції на підтримку нашої країни

Палата представників Конгресу США ухвалила одразу три важливі для України резолюції. Одна з них засуджує російську агресію проти України в Керченській протоці. Документ закликає РФ негайно повернути судна та їх екіпажі, припинити порушувати суверенітет нашої держави та чинити перепони українському судноплавству через Керченську протоку, яке має на це право згідно з міжнародними нормами і домовленостями. Окрім того, в резолюції закликають президента США Дональда Трампа та американських союзників і партнерів "змусити Росію відповісти за агресію проти України". (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/311328)

Він уже переміг

Учора в Європарламенті відбулася церемонія вручення премії імені Андрія Сахарова «За свободу думки». Цього року її було удостоєно українського режисера, політичного в’язня Кремля Олега Сенцова. Оскільки Олег Сенцов перебуває у колонії, до Страсбурга замість нього прибули його сестра Наталія Каплан та адвокат Дмитро Дінзе. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/311330)

Меморіальний центр Голокосту має стати уроком толерантності

Комітет Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин провів публічні слухання на тему "Презентація та обговорення проекту концепції "Меморіальний центр Голокосту "Бабин Яр". У слуханнях взяли участь народні депутати України, представники центральних органів виконавчої влади, наукового середовища, громадських та міжнародних організацій.

Заступник голови комітету Георгій Логвинський наголосив, що потрібна розбудова системи розуміння трагедії Голокосту, яка ґрунтується на основі толерантності. Парламентарій розповів, що Бабин Яр - це і трагедія його родини, бо родичі теж поховані у Бабиному Яру. "Важливо з урахуванням міжнародного досвіду, зокрема Держави Ізраїль, створювати центри протистояння нацизму, порушень прав людини на такому високому рівні, - сказав парламентарій. - Існують різні думки щодо того, як треба будувати систему толерантності, але держава повинна виконувати міжнародні норми, бути прикладом толерантності для суспільства". Г. Логвинський подякував усім, хто долучився до створення концепції Меморіального центру. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/311315)

Зберегти поштові відділення у селах та припинити звільнення листонош

Таке завдання поставив Президент Петро Порошенко під час зустрічі з міністром інфраструктури Володимиром Омеляном та гендиректором ПАТ "Укрпошта" Ігорем Смілянським.

Наша газета вже не раз звертала увагу Верховної Ради, Президента та уряду на те, що плановане "Укрпоштою" масове закриття поштових відділень та скорочення листонош під приводом переведення роботи поштових відділень на так званий "пересувний формат" призведе до проблем із доставкою пенсій та загрожує інформаційній безпеці держави внаслідок фактичної ліквідації мережі з доставки друкованих ЗМІ у сільській місцевості. Реагуючи на численні звернення, глава держави та прем'єр також не раз висловлювали свою позицію щодо збереження цієї важливої функції "Укрпошти". (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/311327)

 


Повний випуск «Голосу України» від 13.12.2018 на сайті: http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 10:01
27 березня 2024 09:30
26 березня 2024 16:26
26 березня 2024 13:30
26 березня 2024 11:24
26 березня 2024 09:30