Українська парламентська делегація в Міжпарламентському Союзі бере участь у пленарному засіданні 139-ї сесії МПС, засіданнях Постійного комітету з питань миру та міжнародної безпеки, демократії, прав людини, Постійного комітету з питань ООН, Постійного комітету з питань сталого розвитку, фінансів та торгівлі, а також дискусійній панелі з питань забезпечення прав дітей.

У Постійному комітеті з питань миру і міжнародної безпеки відбулися слухання на ініційовану українською делегацією тему: «Неприпустимість використання найманців як засобу для підриву миру і порушення прав людини», співдоповідачами з якої визначено представників України Бориса Тарасюка та Йорданії К.АльБаккара. Під час заходу запрошені експерти та присутні делегати з інших країн обговорили різні аспекти боротьби з найманством, тероризмом, військовою агресією, які можуть бути враховані співдоповідачами у підготовці відповідної резолюції на наступну 140-у Асамблею МПС.

Також учасники заходу обговорили наявну міжнародно-правову базу з цієї тематики, особливості та відмінності, з якими зіштовхувались різні країни, а також шляхи врегулювання проблеми використання найманців та іноземних бойовиків у розрізі парламентського виміру. Беручи участь у дискусії, член української парламентської делегації Ігор Попов поінформував присутніх про участь іноземних найманців та бійців на Донбасі, а також реалізацію Україною антитерористичних заходів та схвалених законодавчих актів щодо боротьби з тероризмом.

У рамках засідання Комітету з питань сталого розвитку, фінансів і торгівлі відбулися дебати на тему: «Роль приватного сектору у досягненні цілей глобального розвитку через призму розвитку відновлювальної енергетики, в яких взяла участь член української парламентської делегації Ольга Бєлькова. У своєму виступі О.Бєлькова наголосила, що енергетика стає однією з базових потреб сучасних суспільств і саме тому була включена до цілей глобального розвитку. Член української делегації повідомила про розвиток енергетичного сектору України, а також підкреслила важливу роль парламентаріїв у розробці відповідної політики для створення сприятливих умов для розвитку відновлювальних джерел енергії.

Під час засідання Постійного комітету з питань ООН членом Бюро Комітету було затверджено члена української парламентської делегації Леоніда Ємця.

Народний депутат Л.Ємець взяв участь у панельній дискусії на тему: «Забезпечення прав дітей та їх захист від насильства». Учасники заходу зосередили увагу на важливості боротьби з грубим поводженням з дітьми, сексуальним насильством та таким явищем як дитяча праця. Серед іншого у виступах наголошувалось на необхідності імплементації міжнародних конвенцій у сфері захисту прав дітей та прийнятті імплементаційних норм у національному законодавстві.

Продовжувались загальні дебати на тему "Роль парламентаріїв у сприянні миру та розвитку в епоху інновацій та технологічних змін", у яких взяв участь член української парламентської делегації І.Попов. Народний депутат у своєму виступі привернув увагу присутніх до найактуальніших питань боротьби з тероризмом, наголошуючи на важливості забезпечення безпеки кордонів. Також під час виступу І.Попов поінформував делегатів про триваючу російську агресію на території України, зазначивши, що за чотири роки російської агресії проти України було виявлено багато фактів участі іноземних бійців. Член української делегації закликав парламентаріїв імплементувати в національне законодавство існуючі норми міжнародного права у сфері боротьби з тероризмом.

На Асамблеї бyла схвалена резолюція з надзвичайного питання на тему: "Зміна клімату - не перетнyти межу".

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

23 квітня 2024 18:12
21 квітня 2024 12:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31