Сьогодні у «Голосі України»:

- Росія в ПАРЄ не повернеться

- ЮНЕСКО починає моніторити Крим

- Ставити акцент на створенні можливостей, а не на рятуванні


Росія в ПАРЄ не повернеться

Росія не повернеться до роботи в ПАРЄ у січні. Про це вчора заявив депутатам Асамблеї генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд.

«Якщо країна-член не внесе заявку про свої повноваження у січні, то вона буде поза установою упродовж усього року», — сказав він і уточнив: «Те, що я почув від Росії, — вони не повернуться у січні. Це те, що мені було сказано». При цьому генсек зауважив, що «не погоджується з такою позицією російської сторони».

А якщо Росія не відновить платежі до бюджету Ради Європи в 2019 році, то її участь у статутних органах буде припинено. «За статутом, якщо держава не платить два роки, застосовується стаття 9. Два роки настануть в червні наступного року. І, я вважаю, що після цього Комітет міністрів не просто може, а має застосувати цю статтю», — заявив Ягланд 10 жовтня під час дебатів про майбутнє Ради Європи. «Абсолютно неприпустимо толерувати, щоби країна, яка досі тут, не платила внески. Не можна бути наполовину членом, наполовину ні, це було би катастрофою для всієї конвенції», — цитує генсека «Європейська правда». «Якщо стане ясно, що Росія виходить, то я невідкладно запропоную Комітету міністрів відкоригований бюджет Ради Європи», — пообіцяв Ягланд і повідомив, що планує офіційно представити цю позицію на зустрічі Комітету міністрів наприкінці поточного тижня. (читайте у «Голосі України» на 8 стр. >>> article/308654)

ЮНЕСКО починає моніторити Крим

ЮНЕСКО починає прямий моніторинг ситуації зі збереженням пам’яток культурної та історичної спадщини у Криму. Про це у Твіттері написав постійний представник нашої країни в ЮНЕСКО, посол України у Франції Олег Шамшур. «Сьогоднішнє засідання Виконради ЮНЕСКО стало важливою подією: офіційно оголошено про початок першої фази прямого моніторингу Організацією ситуації в окупованому Криму. Ухвалено рішення щодо звітування гендиректора про його результати наступного жовтня».

«Російській окупаційній владі не вдасться приховати свої злочини від міжнародної спільноти. Як не вдасться їй уникнути і заслуженої відповідальності», — так відреагував у Фейсбуку на початок моніторингу ЮНЕСКО Президент України Петро Порошенко. «Єдиним фронтом у всіх міжнародних форматах продовжуємо боротися за відновлення суверенітету і територіальної цілісності України. Крим — це Україна», — наголосив він. (читайте у «Голосі України» на 8 стр. >>> article/308678)

Ставити акцент на створенні можливостей, а не на рятуванні

У Комітеті з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення відбулася робоча зустріч, під час якої обговорювалося питання застосування передового досвіду в галузі медичної реабілітації за стандартами НАТО. Участь у ній взяли народні депутати, представники міністерств соціальної політики, оборони, охорони здоров’я, Представництва НАТО в Україні, керівник сектору Трастових фондів НАТО, менеджер ТФ НАТО з медичної реабілітації та керівник Служби з питань допомоги у відновленні військовослужбовців, ветеранів та їх сімей Великої Британії. (читайте у «Голосі України» на 2 стр. >>> article/308671)

 

Повний випуск «Голосу України» від 12.10.2018 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

28 березня 2024 15:56
28 березня 2024 15:26
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 10:01
27 березня 2024 09:30