В рамках ознайомчого візиту відбулася низка зустрічей членів Комітету -народних депутатів Сергія Кудлаєнка, Миколи Федорука, Олени Бойко, Олександра Дехтярчука, Любомира Зубача із представниками Міністерства з питань охорони здоров’я та соціальних справ регіону Тоскана, офісу Генерального секретаря комуни та міста-метрополії  Флоренція, міської ради міста Флоренція.

Під час зустрічі з Генеральним директором регіонального Міністерства з питань охорони здоров‘я та соціальних справ Марко Брінтадзолі членів Комітету було ознайомлено із засадами Національної служби охорони здоров’я, завданнями держави та діяльністю Міністерства на рівні регіону, співвідношенням між державними та приватними медичними закладами, способами забезпечення автономності системи та рівномірної якості медичних послуг, які надаються її різними компонентами. Також учасникам було представлено інформацію про обов’язкові медичні послуги, які надаються громадянам, поінформовано про стандарти та класифікацію медичних закладів, діяльність Фонду Національної служби охорони здоров’я, ознайомлено із основними соціально-демографічними показниками регіону Тоскана. Так, було зазначено, що витрати держави на охорону здоров’я на душу населення в регіоні Тоскана, в якому проживають 3,7 млн. мешканців, становлять 1832 євро; середня тривалість життя для жінок - 85 років, для чоловіків - 81 рік; кількість лікарняних закладів - 76 (12341 ліжко-місць).

Генеральний секретар комуни та міста-метрополії Флоренція Венченцо Дел Регно поінформував народних депутатів України про свої повноваження та зазначив, що до них, зокрема, належить вивчення актів міської ради, її виконавчого органу та міського голови на відповідність чинному законодавству та Конституції Італії. Генеральний секретар відзначив, що засідання місцевої ради відповідно до чинного законодавства мають відбуватися за його обов’язкової участі та вказав на наслідки (санкції) щодо прийняття органом місцевого самоврядування та посадовими особами неправомірних рішень.

Заступник міського голови міста Флоренція Массімо Фратіні ознайомив членів делегації з повноваженнями міського голови, обов’язками десяти його заступників, які відповідають за певні галузі управління, способами підвищення якості та доступності публічних послуг для жителів міста Флоренція та його метрополії.

Заступник міського голови відзначив, що органи місцевого самоврядування Італії наділені широкими повноваженнями та мають відповідні ресурси для вирішення питань місцевого значення, поінформував про поточні процеси децентралізації влади в комуні, види контролю за діяльністю органів місцевого самоврядування, а також повідомив про положення законодавства щодо дострокового припинення повноважень міського голови та ради.

Візит здійснюється за сприяння та підтримки Програми Ради Європи «Децентралізація і реформування місцевого самоврядування в Україні».

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00