Сьогодні у «Голосі України»:

- «Це проміжна, але перемога!»

- Як розвиватиметься суспільне мовлення

- Повага до жінки починається з виховання

 

Проміжна перемога. Далі буде

«Це проміжна, але перемога!» — так прокоментував глава української делегації в ПАРЄ Володимир Ар’єв рішення відкликати з голосування резолюцію про зміни в регламенті організації і повернути на доопрацювання в регламентний комітет. Уже під час дебатів стало зрозуміло, що голосів на підтримку цього документа не набереться. Тож доповідачка Петра де Суттер заявила: «Я почула дуже емоційні аргументи, навіть гнів. Були і конструктивні аргументи. Та ми бачимо, що голосів немає. Тому пропоную відкласти дискусію до січня».

Попри те, що прибічники резолюції та змін у регламенті організації, які мали би ускладнити в майбутньому процедуру накладання санкцій на національні делегації, наголошували, що в документі Росію навіть не згадано, всі розуміли, що самим фактом появи резолюція завдячує саме вимогам Росії. Однією з умов Москви щодо повернення до роботи в ПАРЄ і поновлення членських виплат в наступному році є гарантування РФ, що на її делегацію не буде в майбутньому накладено нових санкцій.  (читайте у «Голосі України» на 1,5 стр. >>> article/308587)

Як розвиватиметься суспільне мовлення

Які кроки треба зробити для того, щоб суспільне мовлення запрацювало на належному рівні? Відповіді на це питання шукали вчора міжнародні експерти, представники посольств та громадські активісти під час міжнародної конференції «Незалежний та фінансово стабільний суспільний мовник — невід’ємна частина демократичного суспільства».

Як зауважила голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар, понад 15 років вона разом з однодумцями присвятила тому, щоб в Україні з’явилося суспільне мовлення. «У 2014 році після Революції Гідності нам випав такий історичний шанс, — сказала вона, відкриваючи конференцію. — Тоді ми проголосували два законопроекти. Спочатку про появу суспільного мовника. А далі вже зміни до цього закону, автором яких була я. Вони гарантували фактично редакційну незалежність. Модель фінансування, яку тоді вносили, на той момент ми вважали оптимальною». Водночас вона припустила, що сфера фінансування, зокрема, виявилась моментом, який дає можливість не до кінця виконувати зобов’язання, які взяла на себе держава. (читайте у «Голосі України» на 1,3 стр. >>> article/308586)

Повага до жінки починається з виховання

У Верховній Раді відбулись парламентські слухання на тему «Запобігання та протидія дискримінації жінок з вразливих соціальних груп». Участь у них взяли народні депутати, представники уряду, правозахисних та міжнародних організацій, Уповноважений з прав людини Людмила Денісова.

Відкриваючи слухання, заступник Голови Верховної Ради України Оксана Сироїд зазначила, що ця тема зачіпає багатьох — і про це свідчить повна сесійна зала. «Маємо розуміти, що роль жінки та її права забезпечуються не у боротьбі з чоловіками. Не треба з ними боротися. Напевно, маємо боротися за те, щоб мати партнерство. Партнерство, яке гарантує повагу кожному», — сказала вона. (читайте у «Голосі України» на 2 стр. >>> article/308593)

 

Повний випуск «Голосу України» від 11.10.2018 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00
16 квітня 2024 13:28
15 квітня 2024 14:17
13 квітня 2024 15:36
12 квітня 2024 19:52
12 квітня 2024 18:24
11 квітня 2024 13:40