Сьогодні у «Голосі України»:

- Керівники апаратів парламентів країн Східного партнерства підписали меморандум

- Поважати громадян і вміти захищати їхні інтереси

- Українська церква і московські міфи

 

Керівники апаратів парламентів країн Східного партнерства підписали меморандум

24—25 вересня у Тбілісі відбулася робоча зустріч генеральних секретарів (керівників апаратів) парламентів країн Східного партнерства. Головною метою цієї події було визначено огляд загальної практики парламентських секретаріатів представлених країн, необхідність створення нової системи обміну досвідом та скоординованого багатостороннього співробітництва. Генеральні секретарі (керівники апаратів) парламентів Грузії, Вірменії, Азербайджану, Молдови, України та Білорусі обговорили перспективи співпраці та підписали меморандум.

Голова парламенту Грузії Г. Е. Іраклій Кобахідзе, відкриваючи засідання, зазначив: «Зустріч генеральних секретарів парламентів країн Східного партнерства — це прекрасна можливість для обміну думками, зміцнення зв’язків між парламентами та сприяння демократичному розвитку наших країн».

Перший заступник керівника Апарату — керуючий справами Верховної Ради України Петро Боднар зазначив: «Запорукою успішності реформи парламенту в Україні є насамперед можливість використання ідей, досвіду міжнародних партнерів, політична воля влади і енергія громадянського суспільства, спільне бачення та єдина стратегія дій, допомога і підтримка колег країн Східного партнерства» (читайте у «Голосі України» на 2 стр. >>> article/307982)

Поважати громадян і вміти захищати їхні інтереси

У Верховній Раді за ініціативи заступника Голови Верховної Ради України Оксани Сироїд відбулась екскурсія для учнів Державної художньої школи імені Т. Г. Шевченка.

Молоді люди протягом годинної екскурсії побували на балконі сесійної зали парламенту, в якій ухвалюються закони України, а також завітали до кулуарів Верховної Ради та прес-пойнту, де проходять брифінги народних депутатів. Також молодих відвідувачів цікавило питання, який інститут треба закінчувати, щоб стати депутатом. (читайте у «Голосі України» на 2 стр. >>> article/307983)

Українська церква і московські міфи

Україна завжди була благословенним краєм. Географічні та кліматичні умови посприяли, щоб первісна людина з’явилася тут мільйон років тому (Королевська стоянка на Закарпатті). Науці відомі давні стоянки збирачів і мисливців на Дністрі (Сокіл), Дніпрі (Круглик), Сіверському Донці (Ізюм), яким по 300 тисяч років. На українських теренах відкрито 80 стоянок мешканців середнього палеоліту (300—30 тисяч років до н. е.).

Науковці продовжують досліджувати Межиріцьку, Анетівську, Спіцинську, Молодовську, Бринзенську, Липську, Мізинську та багато інших археологічних культур. Мізинська (с. Мізин на Чернігівщині), вік якої майже 20 тисяч років, — одна з найвизначніших пам’яток пізнього палеоліту не лише України, Європи, а й світу. Відома вона значним розвитком мистецтва: в «хатах» мисливців на мамутів знайдено унікальні витвори — браслети з кісток тварин, прикрашені меандром і свастям (перші відомі у світі орнаменти і символи), перший вирізьблений календар, перші у світі музичні інструменти, набір виробів із кісток, що використовувалися як супровід танців і ритуалів, графічні записи музики тощо. Мізинські артефакти є мало не в кожному відомому музеї світу. (читайте у «Голосі України» на 10 стр. >>> article/307948)

 

Повний випуск «Голосу України» від 26.09.2018 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00