Голова Верховної Ради України А.Парубій відкрив ранкове пленарне засідання.

А.Парубій повідомив, що у пленарному засіданні беруть участь Президент України Петро Порошенко, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, члени Уряду, керівники центральних органів виконавчої влади, судової гілки влади, присутні посадові особи, яких Верховна Рада обирає і дає згоду на призначення, представники громадських організацій і засобів масової інформації, глави дипломатичних представництв іноземних держав та інші офіційні особи.

Головуючий надав слово для виступу Президенту України Петру Порошенку.

Президент України Петро Порошенко звернувся до Верховної Ради зі Щорічним посланням про внутрішнє і зовнішнє становище України.

 Народні депутати розглядають питання про включення до порядку денного  та направлення на висновок Конституційного Суду законопроекту про внесення змін до Конституції  України  (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору) №9037.

Законопроект доповіла Представник Президента України у Верховній Раді Ірина Луценко.

Голова Комітету з питань правової політики та правосуддя Руслан Князевич доповів рішення Комітету рекомендувати Верховній Раді включити до порядку денного законопроект та направити його для отримання висновку до Конституційного Суду. 

В обговоренні взяли участь керівники депутатських фракцій і народні депутати.

Народні депутати 321 голосом включили законопроект №9037 до порядку денного сесії та направили на висновок Конституційного Суду України.

 

Прийнято Постанову "Про включення до порядку денного дев’ятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання законопроекту про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору) і про його направлення до Конституційного Суду України".

Верховна Рада України включила до порядку денного дев’ятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання законопроект про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору) (реєстр. №9037), поданий Президентом України як невідкладний.

Законопроект про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору) направлено до Конституційного Суду України для одержання висновку щодо відповідності його вимогам статей 157 і 158 Конституції України.

Проект Постанови зареєстровано за №9037П.

 

Після закінчення перерви із заявою від двох фракцій виступив голова фракції «Народний фронт» Максим Бурбак.

Головуючий оголосив до розгляду проект Закону про внесення змін до статті 41 Конституції України щодо реалізації прав українських громадян на землю, збереження власності на сільськогосподарські землі в руках громадян України та сталого розвитку села на основі фермерських господарств №6236.

Законопроект доповів народний депутат Олег Ляшко.

Голова Комітету з питань правової політики та правосуддя Руслан Князевич доповів рішення Комітету рекомендувати Верховній Раді включити до порядку денного законопроект та направити його для отримання висновку до Конституційного Суду.

В обговоренні взяли участь представники депутатських фракцій і народні депутати.

 

Прийнято Постанову "Про включення до порядку денного сесії Верховної Ради України восьмого скликання законопроекту про внесення змін до статті 41 Конституції України щодо реалізації прав українських громадян на землю, збереження власності на сільськогосподарські землі в руках громадян України та сталого розвитку села на основі фермерських господарств і про його направлення до Конституційного Суду України".

Верховна Рада України включила до порядку денного сесії Верховної Ради України восьмого скликання законопроект про внесення змін до статті 41 Конституції України щодо реалізації прав українських громадян на землю, збереження власності на сільськогосподарські землі в руках громадян України та сталого розвитку села на основі фермерських господарств (реєстр. № 6236), поданий 174 народними депутатами.

Законопроект про внесення змін до статті 41 Конституції України щодо реалізації прав українських громадян на землю, збереження власності на сільськогосподарські землі в руках громадян України та сталого розвитку села на основі фермерських господарств направлено до Конституційного Суду України для одержання висновку щодо відповідності його вимогам статей 157 і 158 Конституції України.

Проект Постанови зареєстровано за №6236/П.


Народні депутати розглянули два проекти Постанов про подальшу роботу над законопроектом про внесення змін до Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України) №7203/П1 і №6773/П1.

За результатами голосування 274 голосами прийнято в цілому проект Постанови №7203/П1.

 

Прийнято Постанову "Про подальшу роботу над законопроектом про внесення змін до Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України)".

З метою забезпечення реалізації вимог статті 159 Конституції України у процесі розгляду законопроекту про внесення змін до статті 80 Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України) (реєстр. № 7203), у зв’язку з Висновком Конституційного Суду України 19 червня 2018 року у справі за зверненням Верховної Ради України про надання висновку щодо відповідності цього законопроекту вимогам статей 157 і 158 Конституції України, відповідно до статті 150 Регламенту Верховної Ради України Верховна Рада України установити строк:

1) подання пропозицій та поправок до законопроекту - до 19 жовтня 2018 року (включно);

2) опрацювання комітетами Верховної Ради України з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України, з питань бюджету, з питань запобігання і протидії корупції, з питань європейської інтеграції пропозицій та поправок до законопроекту та надання висновків Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя в період до 7 листопада 2018 року (включно).

Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя доручено опрацювати пропозиції та поправки до законопроекту та організувати надання народним депутатам України документів, передбачених частиною третьою статті 150 Регламенту Верховної Ради України, у період до 21 листопада 2018 року (включно).

Згідно з Постановою, передбачається провести розгляд законопроекту про внесення змін до статті 80 Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України) (реєстр. № 7203) не раніше ніж через сім днів після надання народним депутатам відповідних висновків комітетів Верховної Ради України.

Проект Постанови зареєстровано за №7203/П1.

 

Головуючий закрив ранкове засідання.









Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

28 березня 2024 15:56
28 березня 2024 15:26
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 10:01
27 березня 2024 09:30