Сьогодні у «Голосі України»:

Високий рівень українсько-норвезької міжпарламентської співпраці

Європейські діалоги

Періодична преса на території Донбасу має розповсюджуватися за пільговими тарифами

 

Високий рівень українсько-норвезької міжпарламентської співпраці

Вітаючи Голову Стортингу Королівства Норвегія у стінах українського парламенту, А. Парубій зазначив, що співпраця між нашими країнами набула особливо високої динаміки. «Нещодавно в Україні перебував міністр закордонних справ Норвегії, а також делегація Верховної Ради відвідувала Норвегію, де обмінювались парламентським досвідом та налагоджували співпрацю. За цей час у Парламенті Норвегії було вперше створено групу дружби з Україною, що свідчить про високий рівень співпраці між нашими парламентами», — сказав А. Парубій та повідомив, що під час зустрічі з Т. В. Трьоен подякував норвезькому парламенту за ту підтримку, яку Норвегія надає Україні й щодо збереження антиросійських санкцій, і щодо територіальної цілісності нашої країни. «Під час розмови я також підняв питання «Північного потоку-2» та закликав парламент Норвегії до солідарності щодо неприйнятності його будівництва як агресивного енергетичного проекту Путіна, який спрямований на збільшення енергетичного тиску на Європу», — повідомив глава українського парламенту.

Крім того під час зустрічі було обговорено питання посилення співпраці у сфері кібербезпеки, а також співпраці між нашими країнами в гуманітарній та культурній сферах, зокрема між кіностудіями України та Норвегії. «Сподіваюся, що співпраця між Україною та Норвегією та між нашими парламентами буде ще активнішою та даватиме необхідний нашим країнам результат», — наголосив А. Парубій. (читайте у «Голосі України» на 3 стр. >>> article/307715)

Європейські діалоги

У Львові в Дзеркальній залі Національного університету імені Івана Франка відбулося восьме засідання Парламентського комітету асоціації між Україною та Європейським Союзом під співголовуванням Миколи Княжицького та Даріуша Розатті.

Відкриваючи засідання, на якому розглядали питання подальшого поглиблення відносин між ЄС та Україною, Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко заявила: «Коли ми говоримо про імплементацію Угоди про асоціацію, важливо, щоб європейці побачили, як змінюється Україна в багатьох напрямках, починаючи від децентралізації і закінчуючи рішеннями, які ми прийняли в реформі сфер енергетики, екології, прав людини. Один із ключових моментів нинішньої зустрічі є акцент не лише на питаннях боротьби з корупцією, децентралізації, реформ в інших сферах, а й питаннях захисту прав людини, зокрема захисту прав меншин. Це дуже важливо, наприклад, щодо мови чи щодо отримання освіти. Ми дуже цінуємо, що спільно з європейськими колегами зможемо переконатись, що Україна, як багатонаціональна країна, повністю забезпечує права нацменшин, але при цьому захищає право українців на розвиток мови і щоб українська мова змогла повноцінно функціонувати у всіх державних інститутах». (читайте у «Голосі України» на 3 стр. >>> article/307710)

Періодична преса на території Донбасу має розповсюджуватися за пільговими тарифами

У другому читанні та в цілому з техніко-юридичними правками схвалено проект закону про внесення зміни до Закону України «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів» (щодо протидії ворожій пропаганді та покращення інформаційного забезпечення громадян України, постраждалих внаслідок воєнних дій, місцем проживання яких є територія Донецької та Луганської областей, де органи державної влади України здійснюють свої повноваження), реєстр. № 8114.

 Як зауважила голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар, Закон розроблено з метою інформаційної безпеки — не підвищувати тарифи «Укрпошти» на доставку друкованих періодичних видань на підконтрольних Україні територіях Донбасу. (читайте у «Голосі України» на 3 стр. >>> article/307704)

 

Повний випуск «Голосу України» від 19.09.2018 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00