18 вересня у Парламенті за участі представників різних фракцій та груп, під головуванням Першого заступника Голови Верховної Ради України, представника України в гуманітарій підгрупі Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на сході України (далі - ТКГ) Ірини Геращенко відбулося засідання неформальної групи «Мінська платформа» за участі Спеціального представника Голови ОБСЄ в Україні та у ТКГ Мартіна Сайдіка.

Учасники засідання обмінялись думками щодо можливості пролонгації Закону України «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей». Спецпредставник Голови ОБСЄ в Україні та у ТКГ Мартін Сайдік зауважив, що 1 серпня ц.р. направив листа керівництву Верховної Ради України щодо важливості пролонгації вищевказаного закону.

«Пролонгація закону про особливий порядок місцевого самоврядування в ОРДЛО є важливою умовою для подальшої роботи із політико-дипломатичного врегулювання ситуації на сході України. Це також дало б потрібний сигнал міжнародній спільноті для подальшої підтримки цих зусиль», - наголосив М. Сайдік.

Парламентарії обговорили можливість пролонгації зазначеного закону задля збереження та посилення санкційного тиску проти РФ та продовження здійснення заходів із мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Водночас було наголошено на необхідності виконання російською стороною взятих зобов’язань за Мінськими домовленостями, зокрема, у безпековому та гуманітарному блоках

Особлива увага на зустрічі була присвячена наміру окупаційної адміністрації Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях України провести незаконні вибори нелегітимних представницьких органів, оголошені бойовиками на листопад цього року. Було констатовано, що такі заяви від окупаційної адміністрації суперечать духу і букві Мінських домовленостей та законодавству України й зводять нанівець не лише зусилля української сторони, але і наполегливі міжнародні зусилля з врегулювання ситуації, що виникла внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України та окупації нею частини суверенної території нашої держави.

Також під час зустрічі було обговорено безпекову і гуманітарну ситуацію на Донбасі, проблему розмінування.

У засіданні взяли участь народні депутати України: О. Бригинець, Л. Ємець, М. Іонова, О. Масоріна, Д. Лубінець, В. Пилипенко, В. Пташник, А. Тетерук, О. Юринець, І. Попов, В. Заружко, В. Вовк, С. Ларін та інші.

 

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

19 березня 2024 11:56
18 березня 2024 20:25
18 березня 2024 18:26
18 березня 2024 16:48
18 березня 2024 14:46
17 березня 2024 17:51
14 березня 2024 19:21
13 березня 2024 18:06
13 березня 2024 17:56
13 березня 2024 14:20