Захід, який є спільною ініціативою Координатора проектів ОБСЄ в Україні та Консультативної місії Європейського Союзу в Україні у відповідь на виклики, що виникають в рамках процесу докорінних реформ, що тривають в Україні, відбувся 14 червня.

А.Кожем’якін у вступному слові подякував представникам міжнародних організацій за постійну допомогу Україні у здійсненні реформ, у тому числі правоохоронної системи, підсумував результати вирішення проблемних питань правоохоронних органів в ході застосування Кримінального процесуального кодексу України, які були окреслені на минулорічній парламентсько-громадській платформі.

Також він поінформував про стан та перспективи законотворчого процесу забезпечення правоохоронної діяльності, зокрема щодо ситуації навколо безсистемного внесення змін до кримінального та кримінального процесуального законодавства і окреслив шляхи її вирішення, наголосивши на недопустимості постійної зміни правил підслідності між правоохоронними органами, які закріпленні в статті 216 Кримінального процесуального кодексу України.

«Комітет постійно виправляє негативні зміни до Кримінального процесуального кодексу, ефективно працює робоча група при Комітеті з напрацювання системних змін до Кримінального процесуального кодексу, проведено всі необхідні законотворчі етапи для того, щоб був вирішений комплекс правових, організаційних та кадрових питань, пов’язаних із забезпеченням початку повноцінного функціонування Державного бюро розслідувань», - зазначив А.Кожем’якін.

Зі вступним словом також виступив Голова представництва Європейського Союзу в Україні Хюґ Мінгареллі, в.о. Голови Консультативної місії Європейського Союзу в Україні Фредерік Весслау та Голова Представництва НАТО в Україні Александер Вінніков.

Під час платформи відбулися декілька дискусій, а саме: щодо сфер повноважень Державного бюро розслідувань, Служби безпеки України та проблемних питань і шляхів покращення співпраці Національного антикорупційного бюро України з іншими правоохоронними органами України.

Під час проведення п’ятої платформи було акцентовано увагу на тому, що такий формат дискусії за участю парламентаріїв, експертів, науковців, представників уряду, неурядових організацій та представників громадськості на теми, присвячені питанням реформування і теми, що турбують суспільство є актуальним та в подальшому сприятимуть прозорості, ефективності та підзвітності процесу реформування сектору цивільної безпеки.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

28 березня 2024 15:56
28 березня 2024 15:26
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 10:01
27 березня 2024 09:30