Ранкове засідання відкрила Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко.

Головуюча надала слово народним депутатам, які виступили з оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями.

Із заявами виступили представники депутатських фракцій і груп.

Народні депутати розпочали розгляд питання ратифікації.

 

Прийнято Закон "Про приєднання України до Метричної конвенції".

Верховна Рада України постановила приєднатися до Метричної конвенції, учиненої 20 травня 1875 року в м. Парижі.

У Конвенції визначається порядок та особливості створення, функціонування постійної наукової установи - Міжнародного бюро з мір та ваг (далі - Бюро), на яке відповідно до статті 6 згаданої Конвенції покладається: всі звірення і повірки нових прототипів метра і кілограма; зберігання міжнародних протопипів; періодичне звірення національних еталонів із міжнародними прототипами та їх свідками, а також звірення еталонних термометрів тощо; визначаються права та обов’язки членів Конвенції, розміри їх щорічних внесків (дотацій) та ін. 

Приєднання до Конвенції дозволить Україні користуватись правами повноправного члена Бюро. Зокрема, Україна отримає право «голосувати на засіданнях Генеральної конференції з мір та ваг», «придбати відкалібрований платино-іридієвий еталон кілограму за ціною собівартості», «користуватися послугами з калібрування національних еталонів», брати участь у ключових звіреннях та повірках із міжнародними прототипами, що проводяться Міжнародним комітетом з мір та ваг(СІРМ) тощо.

Проект Закону зареєстровано за №0181.

 

Народні депутати обговорили проект Постанови про Рекомендації парламентських слухань на тему: "Медична освіта в Україні: погляд у майбутнє" №6467.

Рішення щодо проекту Постанови буде прийнято пізніше.

Голова Верховної Ради України А.Парубій оголосив до розгляду у другому читанні проект Закону про Вищий антикорупційний суд №7440.

А.Парубій нагадав про проведені переговори Венеційською комісією щодо узгодження дискусійних норм законопроекту про Вищий антикорупційний суд №7440. Він повідомив, що було узгоджено 13 - 14-ти рекомендацій. «Це важливий крок вперед. Але. На жаль, ми не змогли узгодити усі правки», - додав він.

А.Парубій також повідомив, що з головою Комітету з питань правової політики та правосуддя досягнуто домовленості, що по тих нормах, де не має узгодження, Комітет прийняв рішення «на розсуд залу».

Головуючий запропонував ті позиції, які будуть внесені на розсуд залу, розглянути в кінці розгляду усіх правок перед голосуванням за законопроект. За його словами, спочатку потрібно пройти усі узгоджені позиції і мати змогу і час узгодити протягом розгляду законопроекту.

А.Парубій нагадав, що у законопроекті 1927 правок. Сьогодні народні депутати зможуть тільки розпочати розгляд. Головна робота буде взавтра, і, очевидно дискусії будуть складні.

Голова Комітету з питань правової політики та правосуддя Руслан Князевич погодився з тим, що сказав Голова Верховної Ради.

Р.Князевич додав до сказаного, що ті правки, які враховані Комітетом, це спільна позиція Комітету з питань правової політики та правосуддя і Венеційської комісії. Він попросив народних депутатів, правки яких не враховані або враховані частково, не ображатися, що вони не будуть ставитися на голосування, оскільки це призведе до нових узгоджень, до чергового раунду перепогодження цих норм.  

Р.Князевич також сказав, що під час розгляду правок він коментуватиме пропозиції, які будуть розглядатися.

Народні депутати приступили до розгляду правок до законопроекту.

Парламентарії розглянули 235 правок з 1927-и.

Розгляд правок буде продовжено на наступному пленарному засіданні.

Головуючий закрив ранкове засідання.

 



 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

19 березня 2024 11:56
18 березня 2024 20:25
18 березня 2024 18:26
18 березня 2024 16:48
18 березня 2024 14:46
17 березня 2024 17:51
14 березня 2024 19:21
13 березня 2024 18:06
13 березня 2024 17:56
13 березня 2024 14:20