Голова Верховної Ради України А.Парубій, відкривши ранкове засідання, привітав усіх з Днем українського добровольця.

Він нагадав, як чотири роки тому Путін розпочав агресію проти України. "Йому здавалося, що він врахував все: і розвалену армію, і знищену економіку. Він не врахував одного, що десятки тисяч українських добровольців піднімуться на захист Української держави. Чотири роки тому о 10-й ранку прямо з Майдану 500 бійців самооборони Майдану вирушили в Петрівці, пройшли двотижневий вишкіл і поїхали на фронт. Герої, які пройшли бої на Майдані і не поїхали до своїх сімей, не поїхали до своїх дітей, до дружин, а вирішили піти на фронт", - зазначив він.

Головуючий надав слово народним депутатам для виступів з оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями.

Парламентарії виступили з оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями.

Народні депутати розглянули правки до проекту Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо захисту дітей від сексуальних зловживань та сексуальної експлуатації №2016.

241 голосом законопроект прийнято у другому читанні і в цілому.


Прийнято Закон "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо захисту дітей від сексуальних зловживань та сексуальної експлуатації".

Законодавчим актом вдосконалено кримінальне законодавство та приведено його у відповідність до міжнародних стандартів у сфері протидії сексуальним зловживанням щодо дітей.

Законом статтю 155 викладено в такій редакції:

«Стаття 155. Статеві зносини з особою, яка не досягла шістнадцятирічного віку

1. Природні або неприродні статеві зносини з особою, яка не досягла шістнадцятирічного віку, вчинені повнолітньою особою, -

  караються обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк».

Законом розширено коло суб’єктів статей 155, 156 КК України, шляхом застосування словосполучення «близькі родичі або члени сім’ї» в розумінні п. 1 ч. 1 ст. 3 Кримінального процесуального кодексу України.

Законом також доповнено ст. 302 КК України «Створення або утримання місць розпусти і звідництво» частиною 4, якою передбачена відповідальність за вчинення такої діяльності із залученням малолітньої особи та встановлено покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

Проект Закону зареєстровано за №2016.

 

Прийнято за основу проект Закону "Про внесення змін до статті 242 Кримінального процесуального кодексу України".

Законопроектом пропонується виключити зі статті 242 Кримінального процесуального кодексу України пункт п’ятий, яким передбачено встановлення статевої зрілості потерпілої особи в кримінальних провадженнях щодо злочинів, передбачених статтею 155 Кримінального кодексу України.

Проект Закону зареєстровано за №6070.


 Народні депутати розглянули питання ратифікації.


Прийнято Закон "Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Болгарія про співробітництво в разі виникнення катастроф".

Верховна Рада України ратифікувала Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Болгарія про співробітництво в разі виникнення катастроф, учинену 30 червня 2016 року в м. Софії, що набирає чинності з дати отримання останнього письмового повідомлення, яким сторони інформують одна одну про виконання внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання Угодою чинності.

Угода встановлює загальні рамки співробітництва між Україною та Болгарією у сфері запобігання, готовності й реагування на катастрофи, умови та процедури надання добровільної допомоги в разі виникнення катастроф на території обох держав. В Угоді визначаються: процедура надання добровільної допомоги, процедура перетину кордону та правила перебування рятувальних груп та/або експертів, процедура перетину кордону для обладнання та засобів допомоги, порядок використання повітряних суден, витрати на операції з надання допомоги в разі виникнення катастрофи, особливості відшкодування шкоди та виплати компенсації тощо.

Проект Закону зареєстровано за №0174.

 

Головуючий поставив на рейтингове голосування наступні законопроекти про ратифікацію. Результати голосувань показали недостатню кількість народних депутатів для прийняття позитивних рішень.

Парламентарії приступили до розгляду правок до проекту Закону про Дисциплінарний статут Національної поліції України №4670.

Народні депутати розглянули 132 правок з 223-х порівняльної таблиці законопроекту.

Розгляд правок буде продовжено на наступному пленарному засіданні.

Головуючий закрив ранкове засідання.

* * *

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00