Голова Верховної Ради України Андрій Парубій в ході візиту до Республіки Молдова, м.Кишинів, 2 березня 2018 року для участі у Міжпарламентській безпековій конференції «Грузія, Молдова та Україна: Східне партнерство та сучасні безпекові виклики», відповів на запитання журналістів.

Торкаючись питання стосовно політичної ситуації у Республіці Молдова, Голова Верховної Ради повідомив, що він детально займався методами ведення російської агресії, особливо коли був секретарем РНБО. Це відбувалося у перші місяці з початку агресії. Він вивчав досвід, яким чином здійснюються механізми і методика ведення гібридної війни, тому зазначив «з повним переконанням, що в ній мілітарна складова - це дуже невелика частка, величезні зусилля вкладаються в інформаційну війну». «Коли я читав доповіді їхніх стратегій, науковців, які готували механізми і тактику гібридної війни, мені запам’яталися слова з однієї з доповідей. Якщо не помиляюсь, так зазначалось, що в країні-об’єкті нападу, з вашого дозволу, мовою оригіналу: сеять недовольство любого типа, тобто будь-які  негативи максимально посилювати і максимально їх гіперболізувати з метою дискредитації цієї держави і цієї влади», - розповів А.Парубій.

За словами Голови Парламенту, проєвропейські уряди є і в Молдові, і в Грузії, тому він переконаний, що й «наші проблеми дуже подібні, і такі самі виклики стоять перед урядами наших трьох країн, коли російська пропаганда докладає величезних зусиль для дискредитації і європейських сил, і урядів незалежних держав, маючи на меті змінити їх, маючи на меті поставити більш лояльних до себе політиків при владі, і маючи на меті повернути ці країни у сфери свого впливу». «Фактично - це у стан напівколонії. Те ж відбувається у Молдові. Це не просто політична дискусія, а потужні політичні технології Кремля, в які вкладаються величезні кошти, які спрямовані на дискредитацію і на зміну проєвропейських сил на інші, які б повернули Молдову під вплив Російської Федерації», - наголосив А.Парубій.

Голова Верховної Ради висловив упевненість і переконання, що «ні в Грузії, ні в Молдові, ні в Україні це не буде мати жодної перспективи, і європейські сили, європейські рухи, які є при владі в цих країнах, будуть робити все можливе на шляху до ЄС, і громадяни, навіть входячи в політичні дискусії, розуміють і будуть розуміти, що європейський вибір – вибір  до країн вільного світу – це єдиний правильний вибір для кожної з наших держав».

Довідково: в листопаді 2018 р. в Молдові мають відбутися чергові парламентські вибори.  

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00