Після урочистого відкриття восьмої сесії головуючий надав слово керівникам і представникам депутатських фракцій і груп, які виступили з оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями.

 Народні депутати після закінчення виступів приступили до розгляду проекту Постанови про скасування рішення Верховної Ради України від 18 січня 2018 року про прийняття в цілому проекту Закону "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях" №7163-П.

За результатами голосування за постанову проголосувало 37 народних депутатів, 158 - проти. Проект Постанови було відхилено.

Головуючий запропонував народним депутатам розглянути порядок денний на цей пленарний тиждень, оскільки, за його словами, ще не всі комітети подали свої пропозиції до порядку денного восьмої сесії.

А.Парубій також запропонував першим питанням після ухвалення рішення про порядок денний на перший пленарний тиждень розглянути Проект Постанови про Заяву Верховної Ради України у зв'язку з ухваленням Сеймом і Сенатом Республіки Польща змін до закону про Інститут національної пам'яті - Комісію з розслідування злочинів проти польського народу та інших законодавчих актів №7553.

Народні депутати приступили до розгляду проекту Постанови. В обговоренні взяли участь представники депутатських фракцій і груп.


Прийнято Постанову "Про Заяву Верховної Ради України у зв’язку з ухваленням Сеймом і Сенатом Республіки Польща змін до закону про Інститут національної пам’яті - Комісію з розслідування злочинів проти польського народу та інших законодавчих актів".

Верховна Рада України схвалила текст Заяви Верховної Ради України у зв’язку з ухваленням Сеймом і Сенатом Республіки Польща змін до закону про Інститут національної пам’яті - Комісію з розслідування злочинів проти польського народу та інших законодавчих актів.

Заяву прийнято з техніко-юридичними правками.   

Проект Постанови зареєстровано за №7553.


Прийнято Закон "Про внесення змін до пункту 6-2 Розділ V "Прикінцеві положення" Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" щодо деяких питань спорудження меморіально-музейного комплексу Героїв Небесної Сотні".

Законом внесено зміни до пункту 62 Розділу V «Прикінцеві положення» Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», виклавши абзаци перший і третій в такій редакції:

«Встановити, що дія частини третьої статті 24 цього Закону не поширюється на надання земельних ділянок у місті Києві в користування Національному меморіальному комплексу Героїв Небесної Сотні - Музею Революції Гідності для будівництва, експлуатації та обслуговування меморіально-музейного комплексу та його складових частин»;

«Забороняється подальша зміна цільового призначення або власника (користувача) земельних ділянок, зазначених в абзаці першому цього пункту, та передача земельних ділянок (їх частин) чи приміщень меморіально-музейного комплексу в оренду та/або суборенду)».

Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Проект Закону зареєстровано за №6659.

 

Парламентарії розглядають питання економічної політики.

Проект Закону про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю №4666 у повторне другому читанні доповів голова Комітету з питань економічної політики Андрій Іванчук.

Головуючий оголосив про вихід народних депутатів Віктора Кривенка і Павла Кишкаря зі складу депутатської фракції «Блок Петра Порошенка».

Народні депутати почали розгляд правок до законопроекту.

Парламентарії під час ранкового засідання розглянули 440 правок з 503.

Розгляд правок буде продовжено на вечірньому засіданні.

Головуючий закрив ранкове засідання.

 


 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00