У м. Страсбурзі (Французька Республіка) продовжує роботу Постійна делегація Верховної Ради України у ПАРЄ.

24 січня відбулися виступи Президента Вірменії С.Саргсяна та Прем’єр-міністра Данії Л.Расмуссена.

Також цього дня відбувся другий тур виборів Комісара Ради Європи з прав людини. За результатами голосування, отримавши переважну більшість голосів, перемогла Д.Міятович. Термін її повноважень складатиме 6 років, починаючи з 1 квітня 2018 року.

Під час дебатів на теми: «На шляху до сучасного управління спортом» та «Ефективне управління футболом» член української делегації В.Голуб акцентував увагу парламентаріїв на тому, що сьогодні багато людей займаються спортом для політичних або прибуткових цілей. «Парламентська асамблея Ради Європи повинна приділяти особливу увагу поточному стану справ та управлінню різними спортивними подіями, що проводяться в різних країнах світу. Необхідно дотримуватись принципу прозорості під час управління спортом.

Цей рік - рік чемпіонату з футболу, який було вирішено провести в Росії. Але за останні роки представники РФ дуже часто використовували допінги, або корупційні методи для досягнення перемог у різноманітних змаганнях. Ми повинні закликати органи, що приймають відповідні рішення, позбавити Росію права приймати Чемпіонат світу з футболу 2018. Росія використовує спорт у міжнародній політиці для досягнення незаконних цілей», - наголосив він.

За словами народного депутата, «спортивні організації повинні зосередитися на створенні ефективних систем по розробці стратегій, які дозволять залучити більше людей до спорту, а також зробити спорт важливою віссю у розвитку державної політики та функціонування держави».

За результатами дебатів парламентарії закликали спортивний світ створити незалежну систему оцінювання спортивної етики, яка повинна бути створена та керована сторонніми професійними агенціями з бездоганною міжнародною репутацією, подібною до існуючих екологічних, соціальних та рейтингових агентств.

Асамблея закликала Євросоюз розглянути питання про створення незалежної "обсерваторії" для оцінки врядування в футболі, після серії скандалів у спорті.

Цього дня відбулися дебати на тему: «Виконання Боснією і Герцеговиною обов’язків та зобов’язань перед Радою Європи».

У ПАРЄ залишається стурбованість відсутністю прогресу у сфері конституційної реформи та реформи Виборчого закону, що загрожує політичній стабільності країни. Тому Асамблея вирішила продовжувати здійснювати моніторинг виконання зобов'язань Боснії та Герцеговини.

В ухваленій Асамблеєю Резолюції надаються рекомендації властям Боснії та Герцеговини щодо зміцнення демократичних інститутів, верховенства права та захисту прав людини.

Під час дебатів на тему: «Підготовка Європейської конвенції щодо професії адвоката» заступник голови Української делегації Г.Логвинський, виступаючи від групи ЄНП, наголосив, що наша головна мета під час розгляду цього питання - захищати правосуддя та верховенство права. «Робота адвоката полягає в створені справедливого балансу у системі правосуддя, в інтересах суспільства, обвинувачення та захисту.

У Раді Європи обговорюються європейські цінності, але деякі люди не просто говорять про них, вони реалізують їх», - зазначив він.

Г.Логвинський будучи адвокатом, правозахисником, наголосив, що особливо в молодших демократіях існує величезна кількість порушень прав адвокатів у їх професійному житті. В анексованому Криму люди не можуть знайти адвоката, оскільки адвокати не хочуть захищати кримських татар. Тому такі порушення вимагають підтримки Асамблеї.

Г.Логвинський закликав парламентаріїв підтримати створення Європейської конвенції щодо професії адвоката, тому що ми повинні бачити абсолютну справедливість, яка захищається, без втручань держав в конфіденційність між адвокатом і клієнтом.

За результатами дебатів Асамблея проголосувала за розробку Європейської конвенції щодо професії адвоката для забезпечення більшого захисту, оскільки вони часто стають жертвами домагань, загроз, нападів та фізичного насильства, а іноді навіть жертвами. Ця конвенція необхідна для ефективного захисту професії адвоката, вона також може стати джерелом обов'язкових стандартів на більш широкому міжнародному рівні, дозволяючи державам, які не є членами РЄ, приєднатися до неї.

24 січня також відбулися дебати на тему: «Турецька військова інтервенція в Сирію».

Члени української делегації провели захід на тему: «Відновлення правосуддя на Донбасі».

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

28 березня 2024 15:56
28 березня 2024 15:26
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 10:01
27 березня 2024 09:30