На початку вечірнього засідання Головуючий надав слово для виступу представнику фракцій «Самопоміч» і «Батьківщина».

Представник фракції «Самопоміч» Анна Романова привернула увагу до критичної ситуації, яка склалася у вищих навчальних закладах країни через їхню неспроможність оплачувати рахунки за тепло.

А.Романова назвала ситуацію «замороженою вищою освітою».

Дві фракції, заявила народний депутат, звертаються до Кабінету Міністрів з проханням негайно втрутитися та вжити невідкладних заходів для її виправлення.

Народні депутати продовжили розгляд питань порядку денного.

Парламентарії приступили до розгляду включеного на ранковому засіданні проекту Закону про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2018 році для участі у багатонаціональних навчаннях №7428.

За результатами розгляду законопроект 235 голосами прийнято за основу та в цілому.


Прийнято Закон "Про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2018 році для участі у багатонаціональних навчаннях".

Верховна Рада України схвалила рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2018 році для участі у багатонаціональному навчанні з підготовки підрозділів збройних сил, українсько-американському навчанні "Репід Трайдент - 2018", українсько-американському навчанні "Сі Бриз - 2018", багатонаціональному навчанні "Світла Лавина - 2018", багатонаціональному навчанні "Чисте Небо - 2018" та українсько-румунському навчанні "Ріверіан - 2018".

Закон набирає чинності з дня його опублікування.

Проект Закону зареєстровано за №7428.

 

Керівник фракції «Народний фронт» Максим Бурбак від імені двох фракцій звернувся до головуючого з проханням поставити на голосування про включення до порядку денного чотирьох законопроектів про Вищий антикорупційний суд та законопроектів про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей управління державними банками і про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання створення та діяльності дрібних фермерських господарств і деконцентрації повноважень у сфері земельних відносин.

Парламентарії не підтримали включення цих законопроектів.

Народні депутати за пропозицією Першого заступника Голови Верховної Ради України І.Геращенко оплесками привітали кількох військовослужбовців, нещодавно звільнених з полону, які прийшли до Верховної Ради.

Парламентарії розглянули у першому читанні законопроекти про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень №7279 і №7279-1.

За результатами голосування обидва законопроекти направлені на доопрацювання.


Прийнято за основу проект Закону "Про правовий статус осіб, зниклих безвісти".

Законопроектом пропонується визначити правовий статус осіб, зниклих безвісти та забезпечити правове регулювання відносин, пов’язаних з обліком цих осіб та їх розшуком, з метою максимального подолання руйнівних наслідків конфлікту

Законопроект спрямований на імплементацію міжнародних договорів з міжнародного гуманітарного права та міжнародного права прав людини щодо захисту осіб, зниклих безвісти та їх родичів, учасницею яких є Україна.

Проектом пропонується закріпити право осіб знати про долю своїх зниклих родичів, що є базовою нормою для захисту їх прав, пов’язаних з правовим статусом особи, зниклої безвісти, визначити процедуру розшуку осіб, зниклих безвісти - від подання заяви про розшук і до його припинення.

З метою розшуку осіб, зниклих безвісти у зв’язку зі збройним конфліктом передбачається створити Комісію з питань осіб, зниклих безвісти - орган, що відповідає за з’ясування долі та місцезнаходження таких осіб.

Згідно з проектом, Комісія є держателем Єдиного реєстру даних про осіб, зниклих безвісти, в якому міститься інформація, необхідна для розшуку таких осіб, що збирається з метою встановлення їх місцезнаходження та ідентифікації непізнаних останків.

На виконання своїх функцій Комісія співпрацює з усіма органами державної влади, міжнародними та громадськими організаціями, що займаються питаннями осіб, зниклих безвісти. Детальне регулювання особливостей функціонування Комісії з питань осіб, зниклих безвісти, пропонується визначити відповідною постановою Кабінету Міністрів України.

Проект Закону зареєстровано за №5435.

 

Прийнято Закон "Про внесення змін до Закону України "Про фізичну культуру і спорт" (щодо уточнення деяких положень)".

Законодавчим актом доповнено Закон України «Про фізичну культуру і спорт» новим терміном «спортивна зброя», а також визначено, що «придбання, зберігання, перевезення і використання спортивної зброї, боєприпасів до неї, утримання стрілецьких тирів, стрільбищ та стендів здійснюються відповідно до законодавства суб’єктами сфери фізичної культури і спорту, що розвивають види спорту, визнані в Україні, правила змагань яких передбачають використання спортсменами вогнепальної (крім бойової) чи пневматичної, стрілецької, вихолощеної (охолощеної) та холодної зброї».

Закон прийнято з урахуванням пропозиції, висловленої під час його обговорення.

Проект Закону зареєстровано за №6120.

 

За результатами голосування відхилено проект Постанови про скасування рішення Верховної Ради України від 21 грудня 2017 року про прийняття в цілому проекту Закону про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність №6016-д-П.

Головуючий закрив вечірнє засідання.

 


Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
21 квітня 2024 12:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50