Сьогодні побачив світ черговий номер збірника нормативно-правових актів парламентського видавництва.

№ 51-52 містить перелік законів України, постанов Верховної Ради України, надрукованих у «Відомостях Верховної Ради України» у 2017 році. Алфавітно-предметний покажчик за 2017 рік.

Також у збірнику надруковано Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення гарантій безпеки дітей», яким передбачено, що охорона дитинства є однією з пріоритетних сфер національних інтересів. Законодавчим актом внесено зміни до Закону «Про основи національної безпеки України» та встановлено, що охорона дитинства є однією з важливих сфер національних інтересів України, від яких залежить сталий розвиток суспільства, збереження та зміцнення інституту сім'ї, створення умов для повноцінного життя і розвитку дитини, її безпеки, благополуччя. У документі зазначено, що зростання небезпеки для життя і здоров'я цивільного населення, насамперед дітей, внаслідок військових дій чи збройних конфліктів, збільшення кількості дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які виховуються в інтернатних закладах, а також сімей з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах, на сучасному етапі є одними з основних загроз національним інтересам і національній безпеці України. Законом вносяться зміни до Закону «Про засади внутрішньої і зовнішньої політики», згідно з якими забезпечення особливого піклування про дитину та реалізація її прав визначається як принцип внутрішньої політики. Відповідно розширюється зміст основних засад внутрішньої політики у соціальній та гуманітарній сферах .

Окрім того, «Відомості» надрукували Закон України «Про внесення змін до законодавчих актів України з питань забезпечення жилими приміщеннями військовослужбовців та членів сімей військовослужбовців, які загинули під час виконання обов'язків військової служби». Законом передбачено здійснити посилення соціального захисту громадян, призваних на військову службу під час мобілізації, на особливий період, сімей військовослужбовців, які загинули (померли) або зникли безвісти під час проведення антитерористичної операції, а також створити правові підстави для усунення неоднозначності використання нормативно-правових актів у сфері забезпечення житлом військовослужбовців та членів їх сімей. Відповідні зміни внесено до Житлового кодексу Української РСР, статті 12 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» та Статуту внутрішньої служби Збройних Сил України.

У збірнику надруковано Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання психіатричної допомоги», яким внесено комплексні зміни до Закону України «Про психіатричну допомогу» та окремі зміни до «Основи законодавства про охорону здоров'я», Закону України «Про пенсійне забезпечення», Цивільного, Цивільного процесуального, Кримінального процесуального, Кримінально-виконавчого  і Кримінального  кодексів України з метою створення реального механізму захисту прав недієздатних осіб та приведення чинного законодавства до міжнародних стандартів надання психіатричної допомоги ув’язненим.

«Відомості Верховної Ради України» у № 51-52 продовжують друкувати Зміни в адміністративно-територіальному устрої України, які відповідно до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» і Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» стосуються перейменування населених пунктів України.

Довідково: Бюлетень "Відомості Верховної Ради України" видається відповідно до вимог статті 22 Закону України "Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації", статті 139 Регламенту Верховної Ради України, Указу Президента України "Про порядок офіційного оприлюднення нормативно-правових актів та набрання ними чинності".

 

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

28 березня 2024 15:56
28 березня 2024 15:26
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 10:01
27 березня 2024 09:30