З нагоди відзначення 100-річчя дипломатичної служби України, а також  Дня працівника дипломатичної служби України, Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко привітала працівників дипломатичних відомств України.

Ірина Геращенко наголосила, що сьогодні українська дипломатія не лише ефективно захищає законні права та інтереси українців за кордоном, а й виступає надійним дипломатичним фронтом, який відстоює позиції відновлення територіальної цілісності нашої Держави на міжнародній арені.

Політик згадала видатного українського дипломата, досвідченого державного службовця вищого рангу, народного депутата України III-V скликань, постійного представника України при ООН, Геннадія Удовенка, який і сьогодні залишається взірцем для сучасних працівників дипломатичних відомств України.    

Перший віце-спікер подякувала Надзвичайним та Повноважним Послам України, які працюють на благо України за кордоном та при міжнародних організаціях.  

«Формування санкційної політики проти Росії та солідарний і єдиний трансатлантичний фронт підтримки України був сформований саме за активної роботи українських дипломатів», - відзначила І. Геращенко.

Український політик висловила особливу подяку Олександру Моцику та Руслану Демченку, які сьогодні задіяні у роботі представників України у підгрупах Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на сході України. Представник підгрупи з гуманітарних питань ТКГ Ірина Геращенко також подякувала за вагому роботу, яка проводиться українськими дипломатами задля звільнення незаконно утримуваних громадян України, що утримуються на тимчасово окупованих територіях України в Криму, на Донбасі та в Російській Федерації.

Також Перший віце-спікер подякувала Міністру закордонних справ України Павлу Клімкіну за  професійну діяльність щодо практичної  реалізації зовнішньої політики України та захисту національних інтересів нашої Держави за кордоном.

«Сьогодні від успіху українських дипломатів залежить ситуація на фронті. Українських дипломатів можна без перебільшення назвати справжніми бойовими побратимами українських військовослужбовців, які боронять нашу Державу від агресії Росії на Донбасі», - повідомила І. Геращенко. 

Перший заступник Голови Верховної Ради України підкреслила, що спільними зусиллями, Україні вдасться відновити територіальну цілісність нашої Держави та подолати гуманітарні та безпекові питання, спричинені агресією Російської Федерації.

«Вірю, що спільними зусиллями ми зможемо повернути тимчасово окупований Крим та Донбас і звільнимо усіх заручників та політв’язнів, що утримуються на окупованих територіях України та в Росії», - наголосила І. Геращенко.

«Сьогодні ви творите нову легендарну сторінку в історії нашої дипломатії, і впевнена - вона буде переможною. З Днем української дипломатії! Зі сторіччям української дипломатії», - повідомила І. Геращенко.

Віце-спікер побажала представникам дипломатичних відомств України подальших перемог та здобутків, творчої наснаги та енергії у забезпеченні зовнішньополітичного курсу держави.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 09:30
26 березня 2024 13:30
26 березня 2024 11:24
26 березня 2024 09:30
25 березня 2024 17:47
25 березня 2024 10:33