20 грудня 2017 року відбулося останнє цьогорічне планове засідання Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики, яке розпочалося з попереднього розгляду проекту Закону про внесення змін до статті 9 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» щодо встановлення обсягів національного аудіовізуального продукту в загальному обсязі мовлення телерадіоорганізацій, реєстраційний № 7329 від 21 листопада 2017 року. Законопроект, який стосується встановлення обсягів національного аудіовізуального продукту в загальному обсязі мовлення телерадіоорганізацій для дитячих телеканалів та стимулювання іноземних телерадіоорганізації до створення локальних україномовних версій їхніх телеканалів, присутнім представила автор – народний депутат України Вікторія Сюмар.

Проектом передбачено два винятки щодо норми закону про обов’язкові 50 відсотків національного аудіовізуального продукту в загальному обсязі мовлення телерадіокомпанії – 25-відсоткова квота для дитячих телеканалів (за умови, що такі дитячі канали мовлять виключно державною мовою) та відсутність квотування для українських версій іноземних телеканалів (крім російських) – за умови, що такі телеканали мовлять виключно державною мовою.

За результатами розгляду Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України проект Закону «Про внесення змін до статті 9 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» щодо встановлення обсягів національного аудіовізуального продукту в загальному обсязі мовлення телерадіоорганізацій прийняти в першому читанні за основу та в цілому.

Відбувся розгляд поданого народними депутатами України Олександром Дубініним, Віктором Шевченком, Віталієм Купрієм, Валентином Дідичем, Олександром Шевченком, Тарасом Батенком, Іриною Констанкевич проекту Закону України про внесення змін до статті 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо забезпечення гласності та відкритості місцевих рад (№ 7071).

Законопроектом пропонується нова редакція частини сімнадцятої статті 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо відкритості засідань рад, запровадження механізму акредитації представників ЗМІ, трансляції засідань ради, публікації стенографічних бюлетенів засідань та прийнятих рішень в офіційних виданнях, друкованих ЗМІ, на офіційному веб-сайті, оприлюднення повних стенограм таких засідань в офіційних виданнях рад, тощо. Серед недоліків законопроекту було названо недотримання структурного принципу формування законодавства, що полягає в розподілі нормативно правових-актів держави за галузевою ознакою (тобто, за предметом правового регулювання).

За результатами розгляду в частині, що стосується предмета відання Комітету, прийнято рішення направити профільному Комітетові з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування висновок з пропозицією рекомендувати Верховній Раді України за наслідками розгляду в першому читанні повернути зазначений законопроект суб'єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

Рішення стосовно внесеного народними депутатами України Андрієм Немировським, Андрієм Шиньковичем та Андрієм Денисенком проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо запровадження тимчасового обмеження права громадян України на виїзд з України до держави-агресора), № 7187, не було прийнято. До цього законопроекту Комітет має намір повернутися, запросивши до участі в розгляді авторів.

Розгляд проекту Закону про ринки капіталу та регульовані ринки (№ 7055), головним з розгляду якого є Комітет з питань фінансової політики і банківської діяльності, вирішено перенести з технічних причин.

У «Різному» йшлося про вирішення організаційних проблем, які виникли у зв’язку з небажанням дистриб’ютора-монополіста сприяти прокату в Україні сучасного українського повнометражного художнього фільму «Кіборги» режисера Ахтема Сеїтблаєва за сценарієм Наталії Ворожбит. Як відомо, стрічка розповідає про оборону Донецького аеропорту під час воєнних дій на Донбасі.

Народні депутати України – члени Комітету обговорили також організаційні аспекти свого передноворічного відвідання Київського обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей с. Сезенків «Родина». Йшлося про святкові подарунки для вихованців та придбання обладнання, необхідного для подальшої успішної діяльності центру.

 

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00