19 грудня під головуванням Секретаря Комітету з питань європейської інтеграції О.Сотник відбулись комітетські слухання на тему: «Державна стратегія позиціонування України в світі». Участь у слуханнях взяла Віце-прем’єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України І.Климпуш-Цинцадзе.

У комітетських слуханнях взяли участь народні депутати України, заступники міністрів, представники професійних та громадських об’єднань, фахівці в сфері брендингу.

Під час слухань зазначалося, що проблема позиціонування України неодноразово порушувалася і на рівні уряду, і на рівні громадських організацій. Також наголошувалося, що проблема позиціонування України залишається актуальною і потребує вирішення не через визначення елементів бренду, а через деталізацію та вивчення на рівні зацікавлених сторін.

Учасники слухань підкреслювали необхідність посилення координації та співпраці органів державної влади регіонального та національного рівнів, виконанні безпосередньої контрольної функції Верховної Ради України щодо діяльності органів державної влади у питаннях просування України в світі. Зокрема, було наголошено на аналізі Концепції популяризації України у світі та просуванні інтересів України у світовому інформаційному просторі, а також на виконання плану заходів із реалізації зазначеної Концепції.

Присутні на комітетських слуханнях представники неурядових громадських організацій акцентували увагу на питаннях, що відображають бажаний та реальний стан справ у позиціюванні України в світі. Серед іншого було обговорено питання, пов’язані з репутацією та іміджем України у світі.

Присутні заступники міністрів, зокрема заступник міністра інформаційної політики України А.Біденко, заступник міністра освіти і науки України Ю.Рашкевич та заступник міністра молоді та спорту України з питань європейської інтеграції М.Мовчан поінформували учасників слухань щодо координації органів державної влади та контролю реалізації органами державної влади державної політики щодо просування України в світі.

Також в рамках проведення заходу було презентовано результати проекту «Розробка візії позиціонування та зовнішнього образу (бренду) України», який проходив з березня по липень 2017 року в Харкові в рамках проекту «Модельний округ» програми USAID РАДА.

За результатами комітетських слухань було розроблено проект рекомендацій Верховній Раді України, Кабінету Міністрів України та Представництву Європейського Союзу в Україні.

 

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00