Співголови групи з міжпарламентських зв’язків зі Сполученим Королівством Великої Британії та Північної Ірландії Світлана Заліщук та Олексій Рябчин ознайомили з наслідками російської агресії британських колег: голову багатопартійної парламентської групи дружби з Україною Джона Віттінгдейла та депутатів Парламенту Великої Британії Боба Сілі та Джонатана Джаноглі, в рамках дводенної поїздки на Схід України.

Метою візиту британських парламентаріїв на Донеччину та до Дніпра було ознайомлення з ситуацією на сході, щоб на власні очі побачити наслідки російської агресії та гібридної війни. Водночас, народними депутатами було організовано ряд зустрічей з високопосадовцями та політиками, в розмові з якими, порушувалося питання посилення підтримки України.

За словами Олексія Рябчина, англійські парламентарії отримали всю необхідну інформацію, поспілкувались з українськими військовими і наочно ознайомилися з фактами російської агресії, були вражені самопожертвою керівництва та працівників Авдіївського коксохімзаводу, Авдіївської військово-цивільної адміністрації та багатьох інших людей, завдяки яким місто має тепло, воду, електрику та робочі місця.

Британські колеги завітали до переміщеного Горлівського інституту іноземних мов, де поспілкувалися та підтримали викладачів та студентів, які змушені були переїхати до Бахмута і зробити все можливе для подальшого функціонування інституту.

Другого дня парламентарії разом з українськими депутатами завітали до музею АТО та до військового шпиталю в Дніпрі, де проходять реабілітацію українські воїни АТО. Останнім пунктом візиту став Меморіал жертв Голодомору в місті Дніпро. Вшанувавши пам'ять мільйонів українців, депутати Парламенту Великої Британії пообіцяли повторно підняти питання визнання Голодомору актом геноциду українського народу, скоєного радянським режимом в 1932-1933р.

Світлана Заліщук впевнена, що парламентарії після візиту по поверненню в Великобританію знатимуть та зможуть аргументувати перед своїм урядом необхідність надання та збільшення Україні всебічної допомоги. “Важливо пам’ятати, що Велика Британія є одним з ключових партнерів України в НАТО. Посилена співпраця наших держав сьогодні - в час геополітичних змін довкола Великої Британії, а саме виходу останньої з ЄС - це шанс для нас якісно покращити рівень співпраці України та Великої Британії. Впевнена, що візит парламентаріїв на схід України цьому сприятиме”, - зауважила вона.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00