У Києві розпочав роботу перший Український Жіночий Конгрес. Захід організований з ініціативи Міжфракційного депутатського об’єднання «Рівні можливості».

Український Жіночий Конгрес зібрав понад триста активних і успішних жінок і чоловіків, які досягли успіху в політиці та бізнесі, а також представників неурядових організацій та медіа, щоб об’єднати їх довкола ідеї забезпечення ґендерної рівності в різних секторах українського суспільства, як базового елементу сталого розвитку нашої держави. У рамках Конгресу відбудеться 7 дискусійних панелей з питань посилення політичної і громадської участі жінок на різних рівнях, залучення жінок до процесу миротворчості та сектору безпеки, боротьби із гендерно обумовленим насильством, а також подолання гендерних стереотипів та посилення гендерної освіти і просвіти. Робота першого Конгресу розпочалася з дискусійної платформи: «Роль жінки в суспільно-політичному житті країни: погляд зсередини та погляд ззовні».

Як очікується, в тематичних обговореннях візьмуть участь перші особи держави, українські та іноземні парламентарії, представники Уряду, органів місцевого самоврядування, міжнародних організацій, вітчизняні та закордонні експерти.

Перший Український Жіночий Конгрес покликаний створити постійно діючу публічну платформу, яка сформує порядок денний з ґендерної політики для Верховної Ради України, Уряду, приватного і громадського секторів та медіа-спільноти. Планується також сфокусувати увагу представників влади та громадськості на необхідності більшого залучення жінок до процесу прийняття рішень, обговорити проблему недостатньої представленості жінок в державних органах та ОМС в Україні на різних рівнях, і потенціалу, який не використовується для суспільного розвитку. Окрім того, буде обговорено ефективність жінок при владі та презентовано позитивний досвід управлінських рішень на різних рівнях, визначено основні проблеми та перешкоди, з якими стикаються жінки-політики на своєму шляху.

На Конгресі представлено дві фотовиставки – «Не жіноча справа», підготовлена в рамках кампанії проти сексизму у політиці і ЗМІ «Повага» за підтримки Національного Демократичного Інституту в партнерстві з Благодіийним фондом «Добра листівка», та «Жінки, мир і безпека в Україні», яку ініціював «Український жіночий фонд» за підтримки ООН Жінки.

Перший Український Жіночий Конгрес триватиме протягом двох днів – 23 і 24 листопада.

Довідково: Міжфракційне депутатське об’єднання «Рівні можливості» створено з метою покращення становища жінок у суспільстві, активізації суспільного діалогу щодо забезпечення ґендерної рівності в різних сферах суспільно-політичного життя. Об’єднання діє на принципах самоврядування, є відкритим до приєднання інших народних депутатів та налаштоване на співпрацю з керівництвом Верховної Ради, депутатськими фракціями та комітетами Верховної Ради України, Адміністрацією Президента та Кабінетом міністрів України, іншими органами державної влади, громадськими організаціями та об’єднаннями.

Місія: просування ґендерної рівності покращення становища жінок у суспільстві; надання політиці рівних можливостей цілеспрямованості та системності; об’єднання зусиль законодавчої і виконавчої влади та громадянського сектору щодо просування прав жінок; сприяння процесу адаптації законодавства України до законодавства ЄС.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00