Народні депутати продовжують розгляд питань порядку денного.

Вони розглянули проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо вимог до земельної ділянки у межах індустріального парку №2514а.

За результатами голосування законопроект відхилено.

Парламентарії розглянули проект Закону про внесення змін до Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" №6403.

 

Прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності».

Законопроектом передбачено внесення змін до Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" з метою:

врегулювання питань планування та забудови територій,

унормування питань, пов’язаних з регулюванням відносин при розробленні та затвердженні документації з просторового планування,

забезпечення об’єднаних територіальних громад єдиною документацію з просторового планування.

Положення законопроекту спрямовані на:

удосконалення структури документації з просторового планування (містобудівної документації), визначення складу та змісту усіх видів цієї документації;

забезпечення проведення комплексної експертизи для всіх видів документації з просторового планування;

введення нового виду документації з просторового планування на місцевому рівні - плану об’єднаної територіальної громади;

розширення повноважень органів місцевого самоврядування шляхом введення місцевих правил регулювання забудови, невід'ємною частиною яких стають плани зонування (зонінг);

забезпечення доступу інвесторів та громадськості до документації з просторового планування через Державний реєстр документації з просторового планування на регіональному та місцевому рівнях;

забезпечення належної забудови земельних ділянок відповідно до затверджених детальних планів території та проектів забудови територій;

забезпечення реального зв’язку програм соціально-економічного розвитку із документацією з просторового планування;

створення прозорого та неконфліктного механізму врахування громадських інтересів при розробленні документації з просторового планування.

Проект Закону зареєстровано за №6403.


Прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про добровільне об'єднання територіальних громад» щодо добровільного приєднання територіальних громад сіл, селищ до територіальних громад міст обласного значення».

Законопроектом пропонується внести зміни до Розділу IV «Прикінцеві положення» Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» та визнати такими, що є спроможними об’єднаними територіальними громадами для випадків, передбачених статтями 81 83 цього Закону, територіальні громади міст республіканського Автономної Республіки Крим, обласного значення.

Проект Закону зареєстровано за №6466.

 

Прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів».

Законопроект спрямований на забезпечення належного виконання рішень щодо стягнення аліментів.

Законопроектом пропонується спростити порядок встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду боржника, запровадити нові засоби примусового виконання рішень, які можуть вживатися тільки до боржника, в якого наявна заборгованість зі сплати аліментів у розмірі, що сукупно перевищує суму відповідних платежів за шість місяців, а також впровадити новий вид адміністративного стягнення у вигляді соціальних робіт. Зокрема, у законопроекті пропонується встановлення припису, відповідно до якого передбачається, що у випадку наявності заборгованості зі сплати аліментів у розмірі, що сукупно перевищує суму відповідних платежів за шість місяців, питання тимчасового виїзду дитини за межі України на строк, що перевищує один місяць, самостійно вирішує той з батьків, з яким рішенням суду визначено місце проживання дитини.

Відповідні зміни пропонується внести до Закону «Про виконавче провадження», Кодексу України про адміністративні правопорушення, Сімейного, Цивільного, Цивільного процесуального кодексів, законів «Про дорожній рух», «Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України», «Про Державну прикордонну службу України», «Про судовий збір», «Про Національну поліцію».

Проект Закону зареєстровано за №7277.

 

Народні депутати знову не підтримали проекти Постанов «Про дострокове припинення повноважень народного депутата України Бабак А.В.» №6375 і «Про дострокове припинення повноважень народного депутата України Константіновського В.Л.» №7087.

Парламентарії розглянули почали розгляд проекту Закону про ратифікацію Гарантійної угоди (Проект доступу до довготермінового фінансування) між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку №0163.

Обговорення законопроекту буде продовжено на наступних пленарних засідання.

Головуючий закрив вечірнє засідання.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

25 квітня 2024 16:05
24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
21 квітня 2024 12:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18