Верховна Рада України 7 листопада прийняла за основу проект Виборчого кодексу України №3112-1.

9 листопада прийнято Закон «Про житлово-комунальні послуги» №1581-д.

Під час «години запитань до Уряду» народні депутати заслухали Міністра юстиції П.Петренка, який представив законопроект про посилення відповідальності за несплату аліментів, та Міністра екології та природніх ресурсів О.Семерака, який доповів про одну з загроз екологічній безпеці держави - зростання обсягів відходів, збільшення площ несанкціонованих звалищ, про заходи щодо знешкодження та утилізацію відходів, про Національну стратегію управління відходами та необхідність її прийняття.

Відбулися заходи за участю керівництва Верховної Ради України.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій провів зустріч з делегацією групи з міжпарламентської співпраці з Україною Парламенту Грузії на чолі з керівником групи Георгієм Мосідзе.

У парламентських комітетах триває законодавча робота, відбулося ряд заходів.

Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендує Верховній Раді прийняти за основу проект Закону «Про визнання такими, що втратили чинність, деяких актів Української РСР у сфері земельних відносин».

Комітет з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері містобудування.

Комітет з питань бюджету розглянув 127 законопроектів щодо їх впливу на показники бюджету та відповідності законам, що регулюють бюджетні відносини.

Комітет з питань європейської інтеграції розглянув низку законопроектів на відповідність праву Європейського Союзу, зобов'язанням України в рамках Ради Європи та Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

У Комітеті у закордонних справах відбулася зустріч народних депутатів щодо реалізації "Нового європейського інвестиційного плану для України".

Заступник голови Комітету у закордонних справах Борис Тарасюк провів зустріч із делегацією групи Парламенту Грузії з міжпарламентської співпраці з Україною на чолі з Георгієм Мосідзе.

Голова Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Григорій Немиря провів зустріч зі Спеціальним представником Генерального секретаря Ради Європи для України Режі Брійя.

У Комітеті з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин відбулася дискусія щодо права на визнання біженцем в Україні.

Комітет з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради розглянув проекти законів щодо порядку обговорення та офіційного опублікування законів України.

Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики розглянув проекти законів у сфері реклами та обговорив питання, пов’язані з подіями суспільного життя, що набули розголосу у ЗМІ.

Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення провів "круглий стіл" на тему: "Соціальний діалог як інструмент взаємодії громадянського суспільства і держави".

У Верховній Раді протягом тижня відбувалися інші заходи.

Під егідою ПАРЄ проведено національний семінар «Функції парламенту та процедура законотворчості».

У Верховній Раді презентовано виставку Blockchain.Art у міжнародному ІТ-товаристві.

У кулуарах будинку Верховної Ради відкрилася виставка етнічних прикрас «Осінні барви України».

На підтримку незаконно утримуваних на території Російської Федерації та анексованого Криму громадян України відбулася презентація експозиції «Бранці Кремля, або випробування Росією».

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00