Парламентське видавництво підготувало черговий номер збірника нормативно-правових актів.

У № 42-43 опубліковано низку постанов парламенту, зокрема Постанову про порядок денний сьомої сесії Верховної Ради України восьмого скликання та Постанову про внесення змін до порядку денного сьомої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

Також у збірнику опубліковано дві Постанови Верховної Ради України про визначення представника Верховної Ради України до складу Конкурсної комісії з добору кандидатів на посади членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Опубліковано також Постанову Верховної Ради України про внесення змін до додатка до Постанови Верховної Ради України "Про відзначення пам'ятних дат і ювілеїв у 2017 році". У цьому ж номері надруковано Постанову Верховної Ради України про проведення урочистого засідання Верховної Ради України, присвяченого 100-річчю проведення першого Курултаю кримськотатарського народу. Цією Постановою передбачено проведення 6 грудня урочистого засідання Верховної Ради України. У 2017 році виповнюється 100 років з часу проведення першого Курултаю кримськотатарського народу. Ця історична подія є однією з найбільш визначних в історії Криму та кримськотатарського народу. За підсумками першого Курултаю кримськотатарського народу було проголошено Кримську Народну Республіку, сформовано її Уряд, ухвалено Конституцію та затверджено державні символи. Згідно з Постановою, для участі в урочистому засіданні буде запрошено народних депутатів України восьмого і попередніх скликань, членів Кабінету Міністрів України, видатних політичних діячів, представників українського та іноземного дипломатичного корпусу, громадських організацій, зарубіжної кримськотатарської діаспори.

Окрім того, Відомості опублікували Постанову Верховної Ради України про Звернення Верховної Ради України до парламентів держав -членів Міжпарламентського союзу щодо бойкоту ініційованої російськими парламентаріями 137-ї Асамблеї Міжпарламентського Союзу ( м.Санкт-Петербург), а також Постанову Верховної Ради України про прийняття за основу проекту Закону України про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях.

«Відомості Верховної Ради України» у № 42-43 продовжують друкувати Зміни в адміністративно-територіальному устрої України, які відповідно до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» і Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» стосуються перейменування населених пунктів України.

Довідково: Бюлетень "Відомості Верховної Ради України" видається відповідно до вимог статті 22 Закону України "Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації", статті 139 Регламенту Верховної Ради України, Указу Президента України "Про порядок офіційного оприлюднення нормативно-правових актів та набрання ними чинності".

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
21 квітня 2024 12:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50