Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин і Комітет з питань європейської інтеграції провели круглий стіл на тему: «Адаптація законодавства України до законодавства Європейського Союзу у сфері агропромислового комплексу: досягнення, пріоритети та виклики».

У заході взяли участь народні депутати України, віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева, голова Держпродспоживслужби України Володимир Лапа, Голова представництва Європейського Союзу в Україні Хьюг Мінгареллі, начальник відділу з питань двосторонніх міжнародних відносин Генерального директорату з питань охорони здоров’я та безпечності харчових продуктів Європейської комісії Коен Ван Дейк, представники посольств країн-членів ЄС, а також керівники профільних аграрних організацій та компаній, науковці.

Учасники круглого столу обговорили питання щодо адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу у сфері агропромислового комплексу.

Зокрема, учасники заходу наголошували на необхідності напрацювання ефективного і конструктивного алгоритму взаємодії законодавчої і виконавчої гілок влади, в тому числі, залучення фахівців експертного середовища для більш детального і фахового обговорення питань, що виникають в процесі підготовки євроінтеграційних законопроектів.

Було відзначено, що завдяки об’єднаним зусиллям стало можливим нещодавнє ухвалення євроінтеграційного реформаторського Закону України «Про державний контроль, що здійснюється з метою перевірки відповідності законодавству про безпечність та якість харчових продуктів і кормів, здоров’я та благополуччя тварин», який є базовим для створення в Україні гармонізованої з європейською системою контролю безпечності та якості харчових продуктів.

Також учасники круглого столу акцентували увагу на необхідності розробки та ухвалення «дорожньої карти законодавчих ініціатив», де повинні бути вказані чіткі кроки та терміни розробки та ухвалення законопроектів.

Комітети висловили вдячність учасникам круглого столу за конструктивну дискусію, яка сприятиме подальшій адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу у сфері агропромислового комплексу.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

28 березня 2024 15:56
28 березня 2024 15:26
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 10:01
27 березня 2024 09:30